Karate Milli Takımımız, Macaristan'nın başkenti Budapeşte'de düzenlenen Dünya Karate Şampiyonası'na damga vurdu. Milli sporcular, 2'si altın toplam 6 madalya sevinci yaşadı.

Erkekler ferdi katada Ali Sofuoğlu ile kadınlar kumite 55 kiloda Tuba Yakan, altın madalya kazandı.

 

Kadınlar kumite 61 kiloda Fatma Naz Yenen ile Ali Sofuoğlu, Emre Vefa Göktaş ve Enes Özdemir'den oluşan Kata Erkekler Takımı gümüş madalya aldı. Erkek Kumite 60 kiloda Eray Şamdan ve Para Karate branşında ise Nesrin Cavadzade bronz madalyanın sahibi oldu.

Karate Milli Takımımız bu sonuçlarla Dünya sıralamasında 3'üncü sıraya yerleşti.

Bakan Bak'tan kutlama

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Dünya Şampiyonası'nda 6 madalya kazanan milli karatecileri kutladı. Bakan Bak, tebrik mesajında milli sporcular için şu ifadeleri kullandı: 

"Ülkemizi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil ettiniz. Bu zaferlerinizle Ay- yıldızlı bayrağımızı bir kez daha dalgalandırıp hepimizi gururlandırdınız. İnanıyorum ki sizlerin bu başarısı sizden sonra gelecekler için önemli bir ilham kaynağı olacaktır. Başarılarınızdan dolayı hepinizi canı gönülden kutluyor, sizleri yetiştiren antrenörlerimize ve ailelerinize teşekkür ediyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun.”