Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final ilk maçında Yunanistan ekibi Olympiakos'a deplasmanda 3-0 geriye düştüğü maçta 3-2 mağlup oldu. Sarı-lacivertliler, önümüzdeki hafta İstanbul'da oynanacak rövanş karşılaşmasında rakibini mağlup ederek yarı final biletini almaya çalışacak.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final ilk maçında Olympiakos'a konuk oldu.

Georgios Karaiskakis Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını ev sahibi ekip, 8'inci dakikada Kostas Fortounis ve 32'nci dakikada Stevan Jovetic'in golleriyle 2-0 önde tamamladı. 57'nci dakikada Chiquinho'nun golüyle farkı 3'e çıkaran Yunan ekibine Fenerbahçe, 68'inci dakikada penaltıdan Dusan Tadic ve 74'üncü dakikada İrfan Can Kahveci'nin attığı gollerle cevap verdi. Karşılaşmadan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe, 18 Nisan Perşembe günü İstanbul'da oynanacak rövanş karşılaşmasında rakibini mağlup ederek tur atlamanın hesaplarını yapacak.

Krunic-Zajc orta sahası sınıfta kaldı

Fenerbahçe'nin Olympiakos'a konuk olduğu karşılaşmada teknik direktör İsmail Kartal, sarı-lacivertlilerin orta ikilisinde Miha Zajc ve Rade Krunic'e ilk 11'de şans verdi. Ligde oynanan Adana Demirspor karşılaşmasında da orta ikiliyi bu iki oyuncudan kuran Kartal, Yunan ekibi karşısında değişikliğe gitmedi. Krunic ve Zajc, Olympiakos'a karşı oynadıkları futbol ile geçer not alamadı. 3'üncü golün yenmesinde pay sahibi olan Krunic, karşılaşmayı ikili mücadele kazanamadan tamamladı. Miha Zajc ise 6 ikili mücadeleden sadece 2 tanesini kazanabildi. İki oyuncu da 62'nci dakikada kenara gelerek yerlerini Fred ve İsmail Yüksek'e bıraktı.

Fred ve İsmail Yüksek girince işler değişti

İsmail Kartal, sakatlıktan çıkan iki önemli oyuncusu Fred ve İsmail Yüksek'i Olympiakos maçında yedek soyundurdu. 62'nci dakikada Krunic ve Zajc'ın yerine giren iki oyuncu, maçın seyrini değiştirdi. Fred ve İsmail'in oyuna girişinin ardından orta saha kontrolünü tamamen eline geçiren sarı-lacivertli ekip, son yarım saatlik dilimi domine etti. Bu süreçte iki gol bularak yarı final için ümitlenen Fenerbahçe'de İsmail Kartal, maç sonu bu tercihleriyle alakalı da açıklamalarda bulundu. Kartal, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bazı oyuncuları neden 60'ıncı dakikadan sonra oyuna aldığımı sorabilirsiniz. Sağlık ekibi 'En fazla 15-20 dakika oynatabilirsin' dedi. Maç maç düşünüp rakibe göre hareket etme düşüncemiz vardı. 3-0'dan sonra risk alarak oyuna dahil ettik oyuncuları" şeklinde konuştu.

Sarı-lacivertli ekibin Olympiakos'a konuk olduğu karşılaşmada Jayden Oosterwolde ve Rodrigo Becao sakatlanarak oyuna devam edemedi. İlk yarının son dakikalarında sakatlanan Oosterwolde, sedye ile kenara gelirken yerine 45'inci dakikada Ferdi Kadıoğlu girdi. Hollandalı oyuncu, karşılaşmanın oynandığı stattan koltuk değnekleriyle ayrıldı. 83'üncü dakikada kendini yere bırakan Becao'ya ilk müdahale saha içerisinde yapıldı. Brezilyalı oyuncu daha sonra kenara gelerek yerini Leonardo Bonucci'ye bıraktı. İki oyuncunun durumu İstanbul'da yapılacak olan tetkiklerin ardından belli olacak.

Fenerbahçe, Olympiakos'a karşı oynadığı 3'üncü resmi maçtan da mağlubiyetle ayrıldı. Sarı-lacivertliler, 2021-22 sezonunda Olympiakos ile UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda yer almıştı. Fenerbahçe, rakibine kendi evinde 3-0, deplasmanda ise 1-0 mağlup olmuştu. Dün oynanan karşılaşmada da rakibine 3-2 yenilen sarı-lacivertliler, önümüzdeki hafta oynanacak olan rövanş karşılaşmasında rakibini mağlup ederek hem Yunan temsilcisine karşı ilk galibiyetini hem de yarı final biletini almak isteyecek.

Fenerbahçe'nin Olympiakos'u elemesi durumunda yarı finalde karşılaşacağı rakibin belli olacağı Aston Villa-Lille eşleşmesinde ilk maçı kazanan ev sahibi ekip oldu. Villa Park'ta oynanan karşılaşmayı İngiliz ekibi, 2-1 kazanarak rövanş öncesinde avantaj elde etti. Aston Villa'ya galibiyeti getiren golleri 13'üncü dakikada Ollie Watkins ve 56'ncı dakikada John McGinn kaydetti. Fransız ekibinin tek sayısı ise 84'üncü dakikada Bafode Diakite'den geldi. Bu eşleşmede rövanş karşılaşması 18 Nisan Perşembe günü Lille'in ev sahipliğinde Pierre Mauroy Stadı'nda oynanacak.