Milli EğitimBakanlığı tarafından hazırlanan ve okullardaki spor tesislerini kulüplere kapatan ‘Okullar Hayat Bulsun’ projesine kulüpler büyük tepki gösterdi. HABERTÜRK’ün geçtiğimiz hafta gündeme taşıdığı yönetmelikle tesis olanakları ellerinden alınacak ve belki de kapanma tehlikesiyle burun buruna kalacak olan spor okulları ile kulüpler seslerini duyurmak için bir araya gelmeye başladı. Bu konuda öncülüğü basketbol kulüpleri çekti. İstanbul başta olmak üzere çeşitli illere yayılmış 125 kulübün temsilcileri,MEB tarafından hazırlanan yönetmeliğe karşı güçbirliği oluşturmak üzere önceki gün buluştu. İstanbul’da yapılan toplantıda kulüpler, Basketbol Kulüpleri Derneği adı altında birleşme kararı aldı. Bu kulüplerin içinde voleybol dalında faaliyet gösteren okullar da bulunuyor. Yönetim Kurulu ve bölge temsilcilerini seçen dernek öncelikle MEB’in hazırladığı ‘Okullar hayat Bulsun’ projesinin sakıncalarını duyurmak ve bu yönetmeliğin değiştirilmesi için ilgili makamlar nezdinde girişimlerde bulunacak.



PROJE NE DİYOR?
Bakanlığın onayladığı yeni Okul Aile Birliği Yönetmeliği ile başlatılacak ‘Okullar Hayat Bulsun’ projesi hayata geçerse, bundan sonra hiçbir kulüp ve spor okuluna,Milli Eğitim’e bağlı okulların spor tesisleri kiralanmayacak veya kullandırılmayacak.Mevcut sözleşmeler de süresi bitiminde fesh olacak. Birçok spor okulu da tesis yetersizliği sonucu kapıya kilit vuracak.



KILIÇ A MEKTUP
Tofaş Basketbol Okulları Ankara Sorumlusu Gencer Baytimur da hazırlanmakta olan yönetmeliğe ilişkin spor kulüplerinin tepkilerini bir mektupla Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a iletti. Baytimur mektubunda kulüplerin ve spor okullarının, ilköğretim ve lise salonlarından çıkarılmak istendiğini belirterek, “Buna ‘dur’ diyecek tek kişi sizsiniz” ifadesini kullandı. Altyapıların yüzde 90’dan fazlasının bu okullardan yetiştiğini ifade eden Baytimur, Bakan Kılıç’tan konuya el atmasını istedi.