Pek çoğumuzun babalarından teslim aldığı, çocuklarına emanet ettiği futbol hatıraları, futbola olan düşkünlüğünü niteleyici anıları vardır.

Evrensel lugatta yer edindiği üzere “Futbol, asla sadece futbol değildir” sözü, bu güzide oyunun herhangi bir izleyicisine giydirilebilecek kadar kıymetli bir tanımlama…

Bu oyunun en güzel, en görkemli ve en büyük kupasına günler kala, harika bir hikaye de Venezuela’dan geldi.

Başrolde, Barquisimentolu 12 yaşında bir genç var…

Gözleri görmeyen Sebastian Filoramo, birkaç ay evvel ailesinin ve öğretmenlerinin desteğiyle aşığı olduğu futbol tutkusunu yaşatma adına bir girişime başladı.

Braille (Körler) alfabesini kullanan Filoramo, bu alfabeye tanımlı hazırlanan makineyi satın alarak Dünya Kupası çıkartmalarını etiketlemeye başladı.

Genç futbolsever, koleksiyondan edindiği çıkartmaları kendisi adına kişiselleştirme adına, isim ve numaraları Braille alfabesiyle yazmak için yapışkanlı kağıtlar kullandı.

Babasının albümdeki oyuncu kartı bölmelerine yapışkanlar ekleyerek kendisine karelerin yönünü bulma adına yardım ettiğini söyleyen Filoramo, hazırladığı çıkartmaları bir dizi halinde topladı.

Henüz küçük yaşta görme duyusunu kaybeden genç, babasının her konuda olduğu gibi arzu ettiği Dünya Kupası albümünde de yardımcı olduğunu söylüyor:

“O, bir dahi. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüyor ve uyguluyor. Bana, albümü doldurup doldurmak istemediğimi sordu. Sonra da ‘Haydi, senin için uyarlayalım!” dedi.

Filoramo’nun işi hiç kolay değil. Zira 20 Kasım’da başlayacak kupaya dek tamı tamına 600 çıkartmadan oluşan albümü Braille alfabesine göre hazırlayıp uyarlaması gerekecek…

Ancak onu tanıyanlar, bunu kolaylıkla başaracağını biliyorlar.

Öğretmeni Yohelis Nelo, öğrencisinin her zaman parlak fikirlerle geldiğini ve hiçbir şeyi engel olarak kabul etmediğini söylüyor ve gülerek ekliyor:

“Ona yardım edeceğimi söyledim ama önce ödevleri bitirmesi şartıyla…”

Filoramo büyük bir Messi hayranı.

Genç bir koleksiyoncu olarak bugüne dek yaşadığı en heyecan verici an, açtığı çıkartma paketinde Lionel Messi’nin imajını bulduğu an oldu.

Kim bilir, belki de bir aylık büyük heyecan sonunda Filoramo, idolü Messi ve Arjantin’in şampiyonluk albümünü düzenleyecek…