Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Fenerbahçe, Sivas 4 Eylül Stadyumu’nda Sivasspor ile karşılaşacak.

Yarı final müsabakaları çift maç eleme usulüne göre oynanacak.

Bu sezon Süper Lig’de oynanan müsabakalarda Fenerbahçe, Kadıköy’de 1-0, Sivas'da oynanan müsabakada ise 3-1 kazanmayı başardı.

Kupada 6. randevu

Sivasspor ile Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası’nda bugüne kadar 5 kez rakip oldu. İki takım arasında bugüne kadar oynanan maçlarda sarı-lacivertliler 3 kez galip gelirken, 2 mücadele de berabere tamamlandı.

İki takım 2008-2009 sezonunda Türkiye Kupası yarı finalinde karşılaşırken, tur atlayan taraf Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertliler ile kırmızı-beyazlılar ayrıca kupada iki kez de grup aşamasında birlikte yer aldı.

Gruplarda oynanan 3 maçta Fenerbahçe 2 galibiyet alırken, 1 müsabaka berabere sona erdi. Kanarya, rakibine karşı 5 maçta 9 gol atarken, kalesinde 1 gol gördü.

İki takımın kupa yolu

Fenerbahçe, bu sezon Türkiye Kupası'na 5. turdan başladı ve İstanbulspor’u 3-1 mağlup etti. Sarı-lacivertliler, daha sonra son 16 turunda Çaykur Rizespor’u 2-1, çeyrek finalde de Kayserispor’u 4-1 yenmeyi başardı.

Geçtiğimiz sezonun kupa şampiyonu Sivasspor ise 5. Tur’da Erokspor’u 5-2, son 16 turunda ise Karacabey Belediyespor’u 3-0 mağlup etti. Çeyrek finalde Gaziantep FK ile eşleşen kırmızı-beyazlılar rakibinin deprem nedeniyle ligden çekilmesinden dolayı 3-0 hükmen galip sayıldı ve yarı finale adını yazdırdı.

trtspor