Yeni sezon öncesinde kariyerine hangi takımda devam edeceği merakla beklenen LeBron James, Lakers’ta kaldı. 37 yaşındaki "Kral" lakaplı yıldız basketbolcu, Lakers'la 2 yıllık yeni sözleşme yaptı. 

Büyük hayaline biraz daha yaklaştı

 

Yeni anlaşamaya göre 2024-25 sezonuna kadar parkelerde mücadele edecek olan 37 yaşındaki yıldız basketbolcu, geçtiğimiz günlerde oğlu Bronny James'le birlikte aynı takımda oynamak istediğini dile getirmişti. 

Labron James’in oğlu Bronny James, Amerikan Lise Basketbol Ligi'nde forma giyiyor. 17 yaşındaki Bronny James, otoritelere göre babasından bile daha yetenekli. Bronny James’in önümüzdeki yıl NBA draftına katılması bekleniyor. Eğer Bronny James draft edilirse, LeBron James, NBA tarihinde oğlu ile aynı sezonda basketbol oynayan ilk oyuncu olarak tarihe geçecek. 

En çok kazanan oyuncu rekoru

Yıldız isim, Los Angeles Lakers ile yaptığı 2 yıllık anlaşmayla 97.1 milyon dolar kazanacak. Böylece LeBron James, Kevin Durant'i geride bırakarak NBA tarihinin en çok kazanan oyuncusu rekonu da ele geçirmiş olacak.

Daha önce Cleveland Cavaliers ve Miami Heat formaları da giyen LeBron James'in kariyerinde pek çok başarı bulunuyor. NBA tarihinin en iyileri arasında gösterilen yıldız basketbolcu, 4 NBA şampiyonluğu yaşadı. 4 normal sezon MVP ödülü alan LeBron, 18 kez de All-Star seçilme başarısı gösterdi. LeBron, ABD Milli Takımı ile olimpiyatlarda 2 altın madalya da kazanmıştı.

Anthony Davis de Lakers'ta kaldı

Öte yandan, takımın diğer bir yıldız ismi Anthony Davis de Los Angeles ekibi ile olan sözleşmesini 5 yıllığına uzattı. 27 yaşındaki uzun forvetin yıllık yaklaşık 38 milyon dolar kazanması bekleniyor.