Robert Lewandowski Bayern Münih'ten ayrılmayı düşünüyor. Polonyalı santrforun Bavyera ekibiyle sözleşme yenilemeyeceğini kulüp yönetimine bildirdiği iddia edildi.

Barça iddiası

Sözleşmesi gelecek yıl bitecek olan yıldız oyuncunun yeni durağının Barcelona olacağı ileri sürüldü. Ayrılık haberlerinin gündeme gelmesinde taraflar arasında henüz yeni bir anlaşmaya varılmaması yatıyor.

Kahn, "Lewandowski'yi satmayı düşünecek kadar çılgın değiliz" demişti

Bayern Münih Başkanı Oliver Kahn'ın yaklaşık 1 ay önce, "Lewandowski ile bir sezon daha yola devam etmek istiyoruz. Görüşmeler sürecek. Her sezon 30 ila 40 gol atan bir oyuncuyu satmayı düşünecek kadar çılgın değiliz." demişti.

Buna rağmen Polonyalı oyuncunun Bayern Münih'in şampiyon olduğu 23 Nisan'da yaptığı açıklama kafaları karıştırdı.

Lewandowski: "Bu benim için kolay bir durum değil"

Lewandowski, "Yakın zamanda bir görüşme olacak, ama şimdilik önemli bir gelişme yok. Neler olduğunun farkındayım ve bu benim için kolay bir durum değil" diyerek memnuniyetsizliğini dile getirdi.

Polonyalı yıldızın bu sözlerinin üzerinden 20 gün geçmesine rağmen yeni bir açıklamama gelmemesi ayrılık iddialarını güçlendirdi.

Tarafların anlaşmaya varamaması durumunda başarılı santrfor gelecek sezon bedelsiz bir şekilde Alman ekibinden ayrılabilecek. 8 yıldır Bayern Münih forması giyen Lewandowski takımının 8 yıl üst üste şampiyon olmasına en çok katkı veren isim oldu.

33 yaşındaki santrfor, Bavyera ekibinde 373 maçta 343 gol ve 72 asistlik bir performans sergiledi.