Masa Tenisi  Federasyonu Adana İl Temsilcisi Bayram Taci Menteş, hakem açığını gidermek için yeniMasa Tenisi  Aday Hakem Kursu   açılacağı söyledi.

Menteş, Adana’da başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olmak üzere diğer okul ile kulüplerin çabalarıyla Masa tenisi  sporcu sayısında patlama yaşandığını, yediden yetmişe her yaşta herkesin yapacağı bu spor dalına yoğun ilginin kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’tan, tesis, malzeme ve ödül konusunda büyük yardım gördüklerini ifade eden Menteş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “Açılacak kursla sürekli artan faaliyetlerimizde görev yapmaları için yeni hakemler kazanacağız. Kentimizde Türkiye şampiyonası ve uluslararası müsabakalar yapılması için gerekli girişimlerimiz var. Ayrıca, organizasyon konusunda deneyimli ekiplere sahibiz."

Menteş, Aday hakem kursu, Menderes Spor Salonu Toplantı salonunda 11-14 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

Aday hakem kursuna katılım şartlarına uyan adayların Yönetim kurulunca belirlenen 150,00 TL kurs ücretini Federasyonun, Ziraat Katılım Bankası Ulus Ankara Şubesi TR31 0020 9000 0017 7654 0000 01 nolu IBAN hesabına yaptırması ve dekontun aslının kurs günü Kurs öğretmenine teslim etmesi gerekmektedir. 

Menteş,Kursu Masa Tenisi Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi Suphi Semercioğlu  tarafından verileceğini ve kurs bitiminden sonra aday hakemlerin sınava tabi tutulacağı da bildirildi. 

-Aday Hakem Kursuna Katılım Şartları
1- T.C. Vatandaşı olmak Başvurular Gençlik Spor İl Müdürlüğüne yapılacaktır.
2- En az Lise mezunu olmak (Milli sporcularda bu şart aranmaz)
3- Hakem kursunun başlangıç tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş, 35 yaşından gün almamış olmak.
4- Hakemlik yapmaya mani bir vücut arızası bulunmamak.
5- Ceza kurulları tarafından 1 defa 6 ay veya daha fazla yarışmadan men veya hak mahrumiyeti cezası olmamış olmak.
6- Ağır hapis veya 1 yıldan fazla hapis ya da yüz kızartıcı bir fiilden dolayı hapis cezasından yükümlü bulunmamak.

Başvurular Kursların açılacağı illerdeki Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerine dilekçe ile yapılacaktır.

Kaynak