Beden Eğitimi öğretmenlerinden İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Ders Dışı Egzersiz Programları protestosu… İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde gerçekleştiren eyleme; Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen üyeleri de destek verdi. ‘Egzersiz’de keyfi uygulamalara son!’ pankartı ve ‘Egzersiz gaspına son’, ‘Engelleyen değil, geliştiren ol’ ve ‘Ek dersime dokunma’ dövizleri taşıyan öğretmenler, Mersin Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü çaldıkları düdüklerle protesto etti…

Ders Dışı Egzersiz Programları’nın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onaylanmaması nedeniyle 3 haftadır ders veremediklerini belirten Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği Başkanı Hüseyin Şah, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Mersin Valiliği’yle birlikte yürüttüğü Sosyal Destek Projeleri kapsamındaki ‘Açık Okul Proje Faaliyeti’ nedeniyle Mersin’deki tüm ortaokul ve liselerde yapılmakta olan ve yapılacak olan tüm Ders Dışı Çalışma Programları’nı da durdurduğunu söyledi.

Bu uygulamanın birçok öğretmeni ve öğrencileri mağdur etmesinin yanında Mersin’de yapılacak Akdeniz Oyunları’na da birçok olumsuz etkileri olacağını iddia eden Şah, “Ayrıca öğretmenlerin alanını ilgilendiren bir konuda habersiz çalışma yürütülmesi ve öğretmenlerimizin egzersiz çalışmaları için özgür iradesiyle karar alması gerekirken, proje dayatması altında karar alınması da onur kırıcı bir yaklaşımdır. Ülkemizin hiçbir yerinde öğretmenlerin ders dışı çalışmalarına bu denli keyfi bir müdahale yapılmış değildir. Bu uygulamayı Mersin Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği, Eğitim-Sen Mersin Şubesi ve Türk Eğitim-Sen Mersin Şubesi olarak kınıyoruz” dedi.
Mersinhaber