Migren ağrısı sıradan bir baş ağrısı değildir

Halk diliyle baş ağrısı olarak bilinen migren, sıradan bir baş ağrısı değil tedavi edilebilen nörolojik bir hastalıktır. Migren ortalama olarak her 10 kişiden birinde görülebilir. Doktorların en çok karşılaştığı rahatsızlıkların başında gelir.
Bu haber 740 kere okunmuş.

Migren nedir?

Migren, genellikle başın bir tarafına ataklar halinde zonklayıcı bir şekilde baş ağrısı yaparak ortaya çıkan nörolojik bir hastalıktır. Kişilerde baş ağrısının dışında görme bozuklukları, bulantı ve kusma gibi şikâyetleri de beraberinde getirebilir. Migren atakları başladığında kişiler sesten ve ışıktan rahatsızlık duyup sessiz ve karanlık ortamları tercih ederler.


Migreni ne tetikler?

Migren, genellikle düzensiz ve stresli bir yaşam tarzı olan kişilerde görülen nörolojik bir rahatsızlıktır. Migreni tetikleyen sebeplere bakıldığında endişe, üzüntü, depresyon ve stres gibi psikolojik sebepler olabilir. Kahve, çikolata, eski peynir, çerez, şarap gibi bazı besinleri tüketmek de migreni tetikleyebilir. Ayrıca göz alıcı ışık, ağır koku, hava değişimleri gibi çevresel faktörler, uyku problemleri, baş ve boyun bölgesinde oluşan ağrılar migreni tetikleyebilir.

Migren belirtileri nelerdir?

Migren hastalığının en çok ortaya çıkan belirtileri:
•Yorgun olma hissi
•Işıktan ve sesten rahatsız olma durumu
•Mide bulantısı
•Kabız olma durumu
•İshal
•Susama
•İdrara sık çıkma
•Huzursuzluk ya da üzüntü

Migreni ağrılarında tedavi yöntemi nedir?

Migrenin geçirilmesine yardımcı olacak bir karışım mevcut. Bu karışım su, limon suyu ve tuzdan oluşuyor. Bu karışım için mineral bakımından zengin kaliteli bir tuz kullanılmalıdır. Özellikle 80’den fazla mineral barındıran Pembe Himalaya deniz tuzu seçilebilir. Tuzu hızlı bir şekilde tüketmenin serotonin seviyesini arttırdığı biliniyor. Bu da ağrı ve ödemi azaltmaya yardımcı olur. 

Bir çay bardağı suya, limondan sıkılmış taze limon suyu ve iki çay kaşığı tuzu karıştırarak içebilirsiniz. Bu karışımı tüketmek birkaç dakika sonra migren ağrınızı hafifletebilir.

Migren sıradan bir baş ağrısı olmadığından her türlü uygulama için doktorunuza danışmayı unutmamalısınız. 

milliyet


Etiketler:   Etiket Eklenmemiş.

Yorumlar0

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 9 = ?

Facebook Yorumları

yazılım: habersistemim