Okul sporlar müsabakalarına katılan öğretmen ve öğrencilerin müsabaka günü tam gün izinli mi yoksa müsabakaya girip çıkınca mı izinli olacağı konusu tekrardan gündeme gelmiştir.

Konuyu tüm detayları atlamadan inceledik ve resmi belgelerle şu sonuca vardık. 

Okul Sporları Yönetmeliği nin 5. Maddesinin (k) fırkasına göre öğretmen ve öğrencileri yarışma süresince görevli izinli sayılırlar denmektedir.

k) Okullar arası spor yarışmalarında görevlendirilen idareci, öğretmen, antrenör ve sporcu öğrenciler kurumlarınca yarışma süresince görevli izinli sayılırlar."   

Maalesef bu maddede izin konusunda net bir açıklama yoktur. Net bir açıklama olmadığı için OBESİD (Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi  Başkanlığını) kaldırılmadan önce olduğu gibi izin konusunda tartışmalar çıkmaktadır. Daha önce diyoruz çünkü; 2007 de de bu sorunlar yaşandığı için Personel Genel Müdürlüğü OBESİD DEN bu durum hakkında yazı istemektedir. Bu yazıya göre:

Müsabaka günü tam gün izin


Bakanlıkta bu yazıya onay vermiş ve müsabaka günü öğretmen ve öğrencilerin tam gün görevli izinli sayılmıştır.


Bizde dahil olmak üzere çoğu kişi OBESİD kaldırıldığı için bu yazının hükümsüz olduğunu zannetmişti. Konuyu en ince ayrıntısına kadar inceledik ve yazıyı isteyen kurumun Personel Genel Müdürlüğü (İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü) olduğu anladık. Bu yüzden bu yazı ile alınan karar yeni bir yazı gelene kadar geçerlidir.


Kerem BALYEMEZ

Genel Yayın Yönetmeni


Bu yazının tüm hakları Bedenegitimi.Gen.Tr e aittir. "www.bedenegitimi.gen.tr" biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©