Beden Eğitimi Öğretmeni Nasıl Olunur 2016

Arkadaşlar bildiğiniz gibi, birçok bölüme yerleşmenin nasıl olduğu gayet açıkken, bu durum Beden Eğitimi öğretmenliği için maalesef açık değildir. Nasıl Beden Eğitimi öğretmeni olunduğu pek çok kişi tarafından bilinmediği için çoğu kişi bu bölüme başvurusunu yapamıyor. Beden Eğitimi öğretmeni olmak için üniversite sınavına girmek yetmiyor. Bu bölümü veren üniversiteler çeşitli konularda mülakatlar yapıyor öğrencilerini ona göre seçiyorlar.

Beden Eğitimi Öğretmenliği İçin YGS’ye Girmek Şart Mı?

   Evet arkadaşlar, beden eğitimi öğretmeni olabilmeniz için YGS’ye girmeniz şart; çünkü bu bölüme yerleşmek için YGS’den belli bir puanı almış olmalısınız. Beden eğitimi öğretmenliği bölümü olan üniversiteler, YGS puan barajı belirlerler ve bu puan barajını yakalayanlar beden eğitimi öğretmenliği için istedikleri üniversiteye başvurabilirler. Üniversiteler genel olarak 180 YGS puanı isterler; ancak bu puan bazen daha aşağılara (140-160 puan gibi) çekebilir veya daha yukarılara (200 puan gibi) çıkarabilirler.

Beden Eğitimi Öğretmenliği 2016 İçin Nasıl Bir Süreç İzlenir?

   Az önce de belirttiğim gibi önce YGS’ye girin. Üniversitenin belirlediği baraj puanını geçin. Başvurmayı düşündüğünüz üniversitelerin koordinasyon parkuru ile ilgili bilgileri araştırın. Bu konu ile ilgili kendinizi geliştirin. Örneğin kondisyon ve parkur ya da hız çalışın. Zamanı gelince de YGS puanınız, ortaöğretim puanınız ve üniversitenin yaptığı mülakat sonucunuzla bu bölümü kazanın.


Beden Eğitimi Öğretmenliği İçin YGS’den Kaç Puan Alınmalıdır?

   Bu her yıl değişiklik gösterse de ortalama 300 puan yeterli olabilir. Tabi ki bu üniversitenin yaptığı parkur mülakatlarına da bağlıdır. Eğer bu mülakatlardan çok düşük puan alırsanız YGS puanınız yüksek olsa bile Beden Eğitimi öğretmenliğini kazanmanız imkansız olabilir. Ya da YGS’niz biraz düşükse ama parkur mülakatlarından çok yüksek puan alırsanız, beden eğitimi öğretmenliğini kazanma ihtimaliniz yüksek olur.


Beden Eğitimi Öğretmenliği Mülakatları Ne Zaman Yapılır?

   Mülakatlar genellikle haziran ayında başlar, eylül ayına kadar devam eder. İstediğiniz kadar üniversiteye başvurabilirsiniz; ancak bazı üniversitelere başvuru ücretli olabilmektedir.


Beden Eğitimi öğretmenliği atamaları nasıl, KPSS atama puanları, taban puanları kaç?
Şu an için mezunlar 70 li puanlarla atanabiliyor. İlerisi için ne olur bilinmez.


Beden Eğitimi Öğretmeni Maaşları

Görevine yeni başlamış bir beden eğitimi öğretmeni 2016 sonlarında 2400 lira civarı maaş almaktadır. Yalnız bu maaş ek derslerle birlikte 3000-3400 liraya kadar çıkabilmektedir.