NBA ekiplerinden New York Knicks, bu sezon istikrarsız görüntüsüyle dikkat çekiyor. Parkeye çıktığı 25 maçta 12 galibiyet alabilen New York, kadrosunda yeni bir yapılanmaya geçmeyi planlıyor.

Knicks'in bu konudaki ilk hamlesi Fransız kanat oyuncusu Evan Fournier olacağa benziyor.

New York ekibi, Fournier’in yüklü kontratından çıkmak için kolları sıvadı. The Athletic’in haberine göre, Knicks yönetimi Fransız oyuncuyu takasla göndermekte istekli.

New York, bu teklifini cazip kılabilmek için, Fournier’in kontratını üstlenecek takıma ikinci bir parça vermeye de sıcak bakıyor. Ancak New York Knicks yönetimi olası bir takasta draft haklarını göndermeye yanaşmıyor.

Knicks, 30 yaşındaki Evan Fournier’in yanında Immanuel Quickley veya Cam Reddish gibi genç oyunculardan birini de gönderebilir.

Kariyer sezonundan bu yana en düşük sayı ortalamasını yakalayan Fournier, son olarak 13 Kasım'da oynanan Oklahoma City Thunder maçında forma giymiş ve görev aldığı 20 dakikada 5’te 0 şut isabetiyle oynamıştı.

Önümüzdeki üç sezon boyunca toplamda 56 milyon dolar kazanacak olan Fournier, bu yıl kariyerinin en kötü performanslarından birini ortaya koyuyor. Knicks rotasyonundan düşen deneyimli isim, bu sezon 13 maçta ortalama 20 dakika süre aldı ve 6 virgül 9 sayı üretti.