Sırp raket, 16 Ocak'ta başlayacak sezonun ilk grand slam turnuvası olan Avustralya Açık öncesi korta çıktı.

Hazırlık turnuvası niteliğinde olan Adelaide Uluslararası 1'e katılan 35 yaşındaki tenisçi, çift erkeklerde Kanadalı Vasek Pospisil ile partner oldu.

Bir saat 29 dakika süren mücadelede Bosna Hersekli Tomislav Brkic ile Kolombiyalı Gonzalo Escobar, Djokovic-Pospisil çiftini 4-6, 6-3 ve 10-5'lik setlerle 2-1 mağlup etti.

Yeni tip koronavirüs aşısı olmayı reddetmesi nedeniyle geçen yıl düzenlenen Avustralya Açık'a katılmasına izin verilmeyen Djokovic, uzun bir aranın ardından yeniden geldiği ülkede maç sırasında tribünlerden büyük ilgi gördü.

Novak Djokovic'e, Covid-19 aşısı olmadığı için geçtiğimiz yıl Avustralya Açık'ta mücadele etmesine izin verilmemişti. Djokovic, karara itiraz etse de başvurusu reddedilmiş ve tecrübeli tenisçi sınır dışı edilmişti.

Ülkeye giriş yasağı Kasım ayında kaldırılan Djokovic, elde ettiği 9 kupayla Avustralya Açık tarihinin en başarılı tenisçisi konumunda bulunuyor.

Teniste sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık, 16-29 Ocak tarihleri arasında Melbourne'de düzenlenecek.

2022'deki turnuvada tek kadınlarda Ashley Barty, tek erkeklerde ise Rafael Nadal şampiyonluğa ulaşmıştı. 

trtspor