Başkent Roma’daki Foro Italico kompleksindeki toprak kortlarda bu yıl 80’incisi düzenlenen turnuvaya kadınlar ve erkeklerde 2. tur müsabakalarıyla devam edildi.

Roma Açık’ı en son geçen yıl kazanan ve toplamda 6 şampiyonluğu bulunan dünya 1 numarası Sırp raket Novak Djokovic, ikinci turdan başladığı turnuvada bugün Arjantinli rakibi Tomas Martin Etcheverry ile karşılaştı. İlk sette zorlanan Djokovic, rakibi Etcheverry'i 7-6(5) ve 6-2'lik setlerle 2-0 mağlup ederek, adını üst tura yazdırdı.

4 numaralı seribaşı Norveçli Casper Ruud da Fransız rakibi Arthur Rinderknech'i 6-4 ve 6-0’lık iki setle 2-0 mağlup ederek, 3.tura yükseldi.

7 numaralı seribaşı Danimarkalı Holger Dune, Fransız Arthur Fils'ı 6-3'lük iki setle 2-0 yenerek, üst tura çıktı.

8 numaralı seribaşı İtalyan Jannik Sinner, Avustralyalı rakibi Thanasi Kokkinakis'i 6-1 ve 6-4’lük setlerle 2-0 yenerek adını 3. tura yazdırdı.

- Tek kadınlarda geçen yılın finalisti Jabeur'dan erken veda

Kadınlarda dünya 1 numarası ve Roma Açık'ın son 2 seneki şampiyonu Polonyalı Iga Swiatek, Rus rakibi Anastasia Pavlychenkova'yı 6-0’lık iki setle 2-0 mağlup ederek, 3. tura yükseldi.

Tek kadınlarda günün sürprizi, bu turnuvada geçen yıl final oynayan Tunuslu Jabeur'un 2. turda elenmesiyle yaşandı. Kadınların 4 numaralı seribaşı Tunuslu Ons Jabeur, İspanyol raket Paula Badosa'ya 6-1 ve 6-4’lük setlerle 2-0 kaybederek, turnuvaya erken veda etti. Badosa, tur atladı.

7 numaralı seribaşı Kazak Elena Rybakina da ev sahibi ülkeden Jasmine Paolini'yi 7-6(4) ve 6-1'lik setlerle 2-0 mağlup etti ve üst tura yükseldi.

8 numaralı seribaşı Rus Daria Kasatkina da İtalyan Lisa Pigato'yu 6-1 ve 6-2’lik setlerle 2-0 yenerek üst tura çıktı.