Amerikan Ulusal Basketbol Ligi NBA’de play off heyecanı üç maç ile devam etti.

Normal sezonu Batı Konferansı lideri ve en yüksek galibiyet yüzdesi ile tamamlayan Phoenix Suns, turun ikinci maçında New Orleans Pelicans’ı ağırladı.

Suns, ilk yarıyı zor da olsa 61-56 önde tamamladı. İkinci yarıda Suns’ın yıldız şutörü Daven Booker sakatlanarak oyun dışında kaldı. Booker’ın sakatlanmasının ardından Pelicans maça ağırlığını koydu ve karşılaşmayı 125-114 kazandı.

New Orleans'da 5 oyuncu çift haneli sayılara ulaşırken, Brandon Ingram 37 sayı 11 ribaund ile double-double yaptı. Phoenix’te Daven Booker oyunda kaldığı 24 dakikada 31 sayı üreterek takımının en skorer ismi oldu. Chris Paul’ın 17 sayılık performansı ise hayal kırıklığı yaşattı.

Suns'ın bu beklenmedik yenilgisi ile seride durum 1-1 olurken Suns da saha avantajını da kaybetmiş oldu. Serinin üçüncü maçı Cuma günü Memphis’te oynanacak.

Miami Heat yoluna kayıpsız devam ediyor

Normal sezonu doğu Konferansı lideri olarak tamamlayan Miami Heat, Atlanta Hawks ile serinin ikinci maçı için karşı karşıya geldi. Atlanta, maçın bitimine 3 dakika kala farkı 3 sayıya kadar indirse de maçı 115-105 kaybetti.

Seride durumu 2-0'a getiren Miami'de Jimmy Butler, 45 sayı ile maça damgasını vurdu. Atlanta'da ise Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Bogdan Bogdanoviç, 25 sayı ile takımının en skorer ismi oldu. Atarflar serinin üçüncü maçı için Cuma günü Atlanta’da karşı karşıya gelecek.

Memphis Grizzlies seriyi eşitledi

Günün son maçında Memphis Grizzlies, evinde kaybettiği ilk maçı telafi etmek için Minnesota Timberwolves karşısına çıktı.

Baştan sona üstün oynayan Memphis, maçı 124-96 gibi farklı bir skorla tamamladı. Memhis'te 7 oyuncu çift haneli sayılara ulaştı.

Memphis’in yıldız oyuncusu Ja Morant ise 23 sayı 10 asisit ve 9 ribaund ile triple-double'ı kıl payı kaçırdı. İlk maçta saha avantajını kaybeden Memphis Grizzlies, seride durumu eşitledi.

Taraflar Perşembe günü serinin üçüncü maçında Minnesota’da karşı karşıya gelecek.