Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu, iki dev maçla başlıyor. Turnuvanın favori takımlarından Manchester City ve Real Madrid, evine avantajlı bir skorla dönmek için sahaya çıkacak.

Manchester City, deplasmanda Kopenhag ile kozlarını paylaşacak. Pep Guardiola'nin öğrencileri, Leipzig, Young Boys ve Kızılyıldız'ın bulunduğu G grubundan fire vermeden çıktı. Erling Haaland bu maçlarda 5 gole imza atarak adından söz ettirdi.

Organizasyona ikinci eleme turundan başlayan Kopenhag ise Breidablik, Sparta Prag ve Rakow takımlarını eleyerek gruplara adını yazdırdı. Danimarka temsilcisi Galatasaray, Bayern Münih ve Manchester United ile A grubunda yer aldı Kopenhag, grubu 8 puan ile ikinci sırada tamamlamıştı.

23.00'de oynanacak zorlu maça Parken Stadyumu ev sahipliği yapacak.

Bir diğer karşılaşma ise Almanya'da oynanacak. Bu sezon dolu dizgin ilerleyen Real Madrid, deplasmanda Leipzig ile karşılaşacak.

Madrid temsilcisi, C Grubu'nda Napoli, Braga ve Union Berlin takımları ile mücadele etti. Rakiplerine puan kaptırmayan Carlo Ancelotti'nin ekibi lider olarak üst tura çıktı. Real Madrid'de Jude Bellingham,4 kez ağları sarsmayı başardı.

Leipzig ise; Manchester City, Young Boys ve Kızılyıldız ile G Grubu'nda yer aldı. Bu aşamada 12 puan toplamayı başaran Alman ekibi, ikinci olarak son 16 turuna yükseldi.

Red Bull Arena'da oynanacak müsabaka 23.00'de başlayacak.

"Devler Ligi"nde çeyrek finale yükselen takımlar, 5-6 ve 12-13 Mart tarihlerindeki rövanş karşılaşmaları sonunda belli olacak.

Tamamı TSİ 23.00'te başlayacak son 16 turu ilk maçları programı şu şekilde:

13 Şubat Salı

23.00: Kopenhag (Danimarka)-Manchester City (İngiltere)

23.00: Leipzig (Almanya)-Real Madrid (İspanya)

14 Şubat Çarşamba

23.00: Paris Saint-Germain (Fransa)-Real Sociedad (İspanya)

23.00: Lazio (İtalya)-Bayern Münih (Almanya)

20 Şubat Salı

23.00: Inter (İtalya)-Atletico Madrid (İspanya)

23.00: PSV Eindhoven (Hollanda)-Borussia Dortmund (Almanya)

21 Şubat Çarşamba

23.00: Napoli (İtalya)-Barcelona (İspanya)

23.00: Porto (Portekiz)-Arsenal (İngiltere)