AXA Sigorta Efeler Ligi’nde şampiyonu belirleyecek olan final etabında 3'üncü maç da geride kaldı. Normal sezonu lider tamamlayan Halkbank ile son iki sezonun şampiyonu Ziraat Bankkart karşı karşıya geldi.

Başkent Voleybol Salonu'nda oynanan ve TRT SPOR'dan canlı yayınlanan maça iyi başlayan Ziraat Bankkart ilk molaya 8 - 4 önde gitti.

Molanın ardından iyi manşetlerini etkili hücumlar ile tamamlayan Ziraat Bankkart, ilk seti 25 -14 kazandı. İkinci set başa başa bir mücadeleye sahne oldu.

Ziraat Bankkart Wouter Ter Maat'ın son sayısıyla seti 25 -23 önde tamamladı ve durumu 2 - 0 yaptı.

Halkbank üçüncü sete maça tutunmak için çıktı. Ziraat Bankkart'a farkı kapatma şansı vermeyen Halkbank seti 25-22 alarak maçı 2-1 getirdi.

Ziraat Bankkart dördüncü sette oyuna ağırlığını koydu. Seti 25-16 alan kırmızı beyazlı ekip, maçı da 3-1 kazandı.

Bu kritik galibiyet ile Ziraat Bankkart seride durumu 2-1'e getirdi.

Final serisinin 4. karşılaşması, 12 Mayıs Cuma günü saat 19.30'da TVF Başkent Voleybol Salonu'nda oynanacak.

Ziraat Bankart, serinin 4. maçını kazanması halinde üst üste 3. lig şampiyonluğunu elde edecek. Halkbank’ın karşılaşmayı alması durumunda ise AXA Sigorta Efeler Ligi'nde şampiyonu 5. ve son maç belirleyecek 

Salon: TVF Başkent

Hakemler: Yavuz Akdemir, Erhan Alparslan

Halkbank: Yiğit Gülmezoğlu, Doğukan Ulu, Nimir, Jaeschke, Mert Matic, Ma'a (Deniz İvgen, Volkan Döne, Aslan Ekşi, Bruno, Yunus Emre Tayaz)

Ziraat Bankkart: Ter Maat, Juantorena, Bedirhan Bülbül, Arslan Ekşi, Atanasov, Faik Samet Güneş, (Berkay Bayraktar, Halil İbrahim Yücel, Burakhan Tosun, Oğulcan Yatgın, Tuinstra)

Setler: 14-25, 23-25, 25-22, 16-25

Süre: 118 dakika (22, 32, 36, 28)

trtspor