MEB dün itibariyle liselerde tablet dağıttı. Her sene ücretsiz kitap veren MEB, beden eğitimi ve spora gelince maalesef elini cebine atmıyor!

Okullara ücretsiz kitap dağıtacaksınız, ücretsiz tablet vereceksiniz ama beden eğitimi ve spora gelince ne yaparsan yap diyeceksiniz.

Spor malzemelerini ve il içerisindeki müsabaka giderlerini kim karşılayacak?

Okullarda spor malzemeleri ve müsabaka giderleri öğrencilerden toplanan paralar ile karşılanıyordu. Okul spor kulübü yönetmeliğinin kaldırılmasından sonra ise artık okullara spor malzemesi ve müsabaka giderlerini kimin karşılayacağı sorusu gündeme geldi. MEB den henüz net bir yanıt gelmedi. GSB de ise hiç ses yok.

Seneye okullar spor müsabakalarına katılamayabilir!!!

Meslek liselerinde beden eğitimi dersinin kaldırılmasında bir tepki olarak seneye okullar spor müsabakalarına katılmayabilir. Beden eğitimi öğretmenleri spor malzemeleri ve müsabaka giderlerinin karşılanması konusunda kara kara düşünüyorlar. Beden eğitimi öğretmenleri, eğer bu konu çözüme kavuşmaz ise seneye okullarda kimsenin parasızlık yüzünden spor müsabakalarına katılamayacaklarını söylediler.

Tek çare okullara spor ödeneği!

www.bedenegitimi.gen.tr olarak bu konun çözüme kavuşmasının tek çözümü okullara spor ödeneğinin gönderilmesidir. Çünkü okullar yıl boyunca bir çok organizasyona katılmaktadırlar. Çoğu organizasyonlara kendi imkanları ile katılmaktadır. Okulların spor malzemesi ve müsabaka giderleri için spor ödeneğinin olması gerekir.

Her okula bir salon!

Ülkemizde maalesef spora önem verilmiyor. Tesisleşme konusunda atılan adımlar sadece gençlik ve spor bakanlığı nezdinde kaldı. MEB  ise yeni açılan okullara dahi spor salonu yaptırmamaktadır. Ülkemizde bir çok okul açılmakta ve bunların çoğun da spor salonu bulunmamaktadır. 

İlköğretimlerde derslere beden eğitimi öğretmeni giremiyor!!!

Çocukların en verimli çağı olan ilköğretim okullarında beden eğitimi dersi bulunmamaktadır. Oyun ve fizik etkinlikler denen derse de beden eğitimi öğretmenleri değil sınıf öğretmenleri girmektedir. Oysaki yabancı ülkeleri geçiyorum, ülkemizdeki özel okulların tamamında bu derslere beden eğitim öğretmeni girmektedir. Özel okullar okul spor müsabakalarında hep ön sıraları almaktadır. Sebebi ise açık ve net ortadadır.

Özel haber
www.bedenegitimi.gen.tr