Cenk Tosun, Salih Özcan ve Samet Akaydın, milli takımın Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Aday kadroya uzun bir süre sonra yeniden davet edilen Cenk Tosun, oynayacakları hazırlık maçlarıyla 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) eleme grubu karşılaşmalarına iyi bir şekilde başlamak istediklerini dile getirdi.

İstanbul'da dün gerçekleştirilen terör saldırısını kınayarak sözlerine başlayan Cenk Tosun, "Genç bir takımız. Zaten Stefan Hoca ile daha önce konuşuyorduk. Genç kardeşlerimizle birlikte inşallah güzel hazırlık maçları oynayıp, 2024 Avrupa Şampiyonası elemelerine iyi hazırlanmak istiyoruz." dedi.

Cenk, takımın deneyimli isimlerinden biri olduğunun hatırlatılması üzerine, "Bizim milli takımımızda ağabeylik diye bir şey yok. Zamanı gelince Arda ağabeylik yapacak, zamanı gelince ben yapacağım. Bizde zaten ağabeylik diye bir kelime yok. Hepimiz kardeşiz. Tabii biz daha tecrübeliyiz. Ağabeylik olarak bunu görüyorum. Genç kardeşlerimize doğru yolu göstermek için buradayız, aynı zamanda iyi futbol oynamak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Dünya Kupası'nda yer alamamasından dolayı üzgün olduğunu belirten golcü futbolcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üzgünüz. En son turnuvada (Avrupa Şampiyonası) biz de vardık. Bu turnuvada da olmak isterdik. Maalesef olmadı. Turnuvada olan takımlara başarılar dilerim. Güzel bir turnuva izleyeceğiz. Bizim için çok fark eden bir şey olmayacak. Biz son sürat 2024’e hazırlanmak istiyoruz."

Milli takımın EURO 2024 eleme grubunu değerlendiren Cenk Tosun, şunları söyledi:

"Hırvatistan, Galler, Letonya gibi takımlar var. Bunlar iyi takımlar. İskoçya ile oynayacağız. Galler’e benzeyen bir takım. İkisi de Ada’da olduğu için benzer futbol oynuyorlar. Bizim için güzel bir test maçı olacak. Güzel, zor bir grup. Ancak bu takımların hepsini yenmişliğimiz var. Biz Türk Milli Takımı gibi oynadığımız zaman bu gruptan birinci çıkarız diye düşünüyorum."

Deneyimli oyuncu, Şenol Güneş'in yeniden Beşiktaş teknik direktörlüğüne getirilmesi hakkında ise "Ben sakatlıklardan sonra çok çalıştım. Bunu Allah biliyor, eşim ve babam biliyor. Kötü sakatlıklar geçirdim. Şu an eskisinden daha güçlüyüm. Sezon başında da öyleydim. Belki Valerien Hoca da daha az forma şansı buldum. Hak ettiğim dönemler oldu, oynamadım. Daha fazla çalıştım. Şenol Hoca gelince bana o güveni verdi. İlişkimiz zaten çok iyiydi. Ben de onu utandırmamak için elimden geleni yaptım. Son iki maçta yükselen bir form grafiğim var, doğrudur. Ancak Galatasaray’a yenildiğimiz maçtan sonra bir anlamı yok. Benim de gol attığım takımın da 3 puan aldığı maçlar beni daha çok mutlu eder." ifadelerini kullandı.