Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85. yıldönümünde unutulmadı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 85. yılında saygıyla, rahmetle ve minnetle yâd ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Futbol Federasyonu, "Bağımsızlık mücadelemizin önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 85'inci yıldönümünde sevgi, saygı, minnet ve özlemle anıyoruz." mesajı yayınladı.

 

Türkiye Basketbol Federasyonu, "Saygı ve özlemle anıyoruz..." ifadelerine yer verirken; Voleybol Federasyonu "Ölümsüzlüğünün 85. yılında sözleri ve öğrettikleri ile hala aklımızda; yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor" şeklinde bir paylaşım yaptı.

Saat 9'u 5 geçe bir dakikalığına hayat dururken futbol kulüpleri de Ata'sını unutmadı.

Beşiktaş, "Sonsuza dek yanı başındayız." ifadelerini kullanırken; Fenerbahçe, "Gücümüzü senden, sorumluluğumuzu bize emanetin olan bayrağımızdan alıyoruz!" mesajı yayınladı.

Galatasaray, "Sensiz geçen 85 yılda, sensiz geçmiş tek bir günümüz yok Atam" sözlerini kullanırken; Trabzonspor, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 85. yılında rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz." paylaşımını yaptı.

Trabzonspor Kulübü de "Saygı, minnet ve özlemle..." ifadelerini kullandı.

Başta federasyonlar olmak üzere, spor kulüpleri de Atatürk'ün vefatının 85. yılında anma mesajları paylaştı.