Okul spor kulübü yönetmeliğinin kaldırılmasının ardından bir çok sorunda peşinde geldi. Eğer yeni yönetmelik yayınlanmaz ise akıllarda kalan soruların cevabını sitemizin Genel Yayın Yönetmeni Kerem BALYEMEZ cevapladı.



Spor kulüpleri okullarda kurulacak mı?
Okul spor kulüplerinin kaldırmasının ardından artık okul spor kulüpleri sosyal etkinlikler yönetmeliğine göre kurulacak. Yani spor kulüpleri kaldırılmadı. Sosyal etkinlikler yönetmeliğinin dışında kendi yönetmeliği olan üç kulüp vardı. Bunlar, Kooperatifçilik kulübü, sivil savunma ve spor kulübüydü. Bu kulüplerin kendi yönetmeliği vardı. Böylelikle spor kulübü de yönetmeliği kaldırılıp sosyal etkinlikler yönetmeliğine tabi oldu.



Bundan sonra para toplanacak mı?
Okul spor kulübü gelirlerinin arasında bulunan aidatlar yönetmeliğin kaldırılmasıyla birlikte artık toplanmayacak. Öğretmenlerde bu konu çok sıkıntılıydı,  yönetmeliğin kaldırılması bence çok iyi oldu. Okullara spor ödeneği gelirse süper olur. Ödenek gelmez ise sıkıntılı bir durum oluşacak. Bu sefer okul yönetimiyle öğretmenler arasında sıkıntılar yaşanacaktır. Okul yönetimleri para toplama işinde zaten sıkıntılılar. Parası olmayan okullarda okul aile birliği kararı alarak spor malzemesi için para toplayabilirler.



Spor malzemelerini nasıl alacağız?
Bundan sonra MEB tarafından herhangi bir ödenek gelmez ise okul yönetimi ihtiyaçları karşılamakta birinci yetkilidir. Özel okullardaki gibi alınacak malzeme listesini okul yönetimine veriyoruz. Okul yönetimi de istediğimiz malzemeleri okul aile birliği hesabından karşılamak zorunda.



Toplananlar paralar ne olacak? 
Yönetmelik kaldırılmadan önce para toplayan okullar toplanan parayı 05.11.2013 tarihinden önce aldıkları malzemeleri faturalandırıp kullanacaklar ya da okul aile birliği hesaplarına yatıracaklar.


Defterler ne olacak? Tutulacak mı?
Tüm iş ve işlemlerimiz artık sosyal etkinlik yönetmeliğine göre yapılacaktır. Sosyal etkinlikler yönetmeliğinin 33. Maddesinde (Değişik: 12.8.2005/25904 RG) Özel yönetmeliği bulunan kulüplerin dışındaki öğrenci kulüplerinde Toplantı Karar Defteri ve Evrak Dosyası tutulur. Artık defterler tutulmayacak. 33. Maddeye göre bunları evrak dosyası hazırlayıp tüm tutanaklarımızı orada bulunduracağız.



Kerem BALYEMEZ
Bedenegitimi.gen.tr
Genel Yayın Yönetmeni
Özel haber