Olimpiyat şampiyonu milli güreşçimiz Taha Akgül, Avrupa Şampiyonası'ndaki madalya koleksiyonuna bir yenisini daha ekledi ve 9. altın madalyasını Macaristan’da kazandı.

125 kg’da mindere çıkan Taha Akgül, Gürcü rakibi Geno Petriashvili karşısında 5-2 galip gelerek Avrupa Şampiyonu oldu.

Bundan önce 9 kez Avrupa Şampiyonasına katılan Taha Akgül, birinde sakatlığı nedeniyle madalya kazanamamış, diğer 8 turnuvanın hepsinde altın madalyaya ulaşmıştı.

Ayrıca Türkiye, Taha'nın zaferi sonrası organizasyonda takımlar sıralamasında ikinciliği garantiledi.

"Hedefim 2024 Paris Olimpiyatları’nda altın madalya"

Olimpiyat madalyalı milli güreşçi Taha Akgül, 9’da 9 yaparak kendi rekorunu kırdığını ifade ederek hedefinin 2024 Paris Olimpiyatları’nda şampiyonluk olduğunu söyledi.

Taha Akgül müsabakanın ardından açıklamalarda bulundu. Müsabakanın zor geçtiğini söyleyen Akgül, “Kondisyon olarak kanımın son damlasına kadar savaştım. Finale kaldım ve Gürcü rakibimle maçın zor geçeceği belliydi ve kafa kafaya geçti. 5-2 üstünlükle 9. kez altın madalya aldım, 9’da 9 yaptım Avrupa’da. 2016’da sakatlığım vardı, onu saymıyorum ve maçtan çekilmiştim. Hamdolsun tarihi bir rekor. Kendi rekorumu geliştirdim. Dua edenlere çok teşekkür ediyorum. Milli takım hocalarımız olsun herkesin emeği var. Herkese tek tek teşekkür ediyorum. Hedef 2024 Paris Olimpiyatları. 1.5 yıl var ve çok kısa bir süre. 1.5 yıl bu durumu korursak neden altın madalya olmasın. Hedefimiz orada altın madalyaya ulaşabilmek” dedi.

İşte Taha'nın karşılaşmanın sonunda yaşadığı sevinç: