Tenis sporunun açık ve kapalı kort imkânları ile her mevsim sosyalleşebilir ve spor yapabilirsin. Yaşım geçti daha oynayamam diye hiç düşünme! Her yaştan ve kilodan insanın oynayabileceği ve kesinlikle deneyimlemesi gereken eğlenceli bir spor dalı olduğunu söyleyebiliriz. Hem sağlıklı bir yaşama adım atmak hem de sosyalleşmek adına tenisi bir an önce keşfet! Keşif sürecinize yardımcı olması ve sizi harekete geçirmesi için bu yazımızda tenisin faydalarından bahsetmek istiyoruz. İşte tenisin faydaları sizlerle…

1. Tüm vücudu çalıştırır
Diğer sporların aksine tenis oynamak vücudun tamamı için mükemmel bir egzersizdir. Koşmak, topu durdurmak, atışı yapmak, zıplamak, çömelmek; tenis oynarken bu hareketlerin tümünü yapıyorsunuz. İster tek elle ister çift elle, tenis topuna vururken omuz ve sırtınızı da sağlam bir şekilde çalıştırıyorsunuz.

2. Aerobik ve anaerobik sağlığınızı geliştirir
Tenis, oynama esnasında oksijen alımınızı ve kalp atışınızı artıırır; kanınızın tüm kaslarınıza oksijen ve besin sağlamasına yardımcı olur. Ayrıca kaslarınız içinde daha fazla kılcal damar gelişimine yardımcı olur. Böylece kaslarınız daha fazla kan temini ve akışına sahip olur. Tenis oynama aynı zamanda kasların oksijeni daha iyi kullanmasını sağlayan anaerobik sağlığın korunmasına yardımcı olur.

3. Kalori ve yağları yakar
Tenis sporu esnasında koştunuz, sallandınız, uzandınız, döndünüz, zıpladınız derken, gerçek bir antrenman yapmış olursunuz. Sürekli hareket halindesinizdir ve bu da çok daha fazla kalori yakmanız demektir. Uzmanlar tenisin saatte 400-600 kalori yakmanıza yardımcı olduğunu belirtiyor.

4. Kemik sağlığını iyileştirir
Tenis oynamak sadece kaslarınız için değil, kemikleriniz için de oldukça faydalıdır. Düzenli tenis oynayarak en yoğun kemik kütlenizi artırabilir ve zamanla kemik kütlesi kaybınızı yavaşlatabilirsiniz.

5. Kalp sağlığı için iyidir
Yağ yaktığı gibi kalp atış hızını da artıran ve daha yüksek enerji seviyeleri sağlayan tenis, ortalama iki saat süren maçları ile kalp hastalıkları, kalp krizi ve felç riskini azaltmak ve kardiyovasküler sağlığınızı iyileştirmek için çalışır.

6. Esneklik, denge ve koordinasyonu artırır
İlk başta da dediğimiz gibi tenis sporu tüm vücudun işbirliğini gerektirir. Ayaklarınız sizi doğru konuma yönlendirir ve hem kollarınız hem elleriniz topla temas edecek şekilde pozisyonunu alır. Gövdeniz ve bacaklarınız topu filenin üstünden uçuracak gücü sağlar. Tüm bu faktörler topa her vurduğunuzda devreye girer ve her atış aslında bedeninizde denge ve koordinasyon sağlar. Aynı zamanda geniş hareket alanı ile de size esneklik kazandırıyor olur.

7. Beyin gücünü artırır
Tenis sporu beynin yaratıcı olmasını gerektirir ve planlama, taktik düşünme, çeviklik gibi farklı yetenekleri geliştirir. Siz tenis oynadıkça bu tür aktiviteler ile sinirsel bağlantılarınızı güçlendirmiş olursunuz. Yeni nöronların gelişimine ek olarak da beyin işlevlerini, hafızayı, öğrenme ve sosyal becerileri geliştirmeye destek olursunuz.