Bu yıl beşincisi düzenlenen ve perşembe günü Side-Antalya etabı ile başlayan Tour of Antalya bugün koşulan 183.9 kilometrelik Antalya-Antalya etabı ile sona erdi. 

İtalyan bisikletçi Davide Piganzoli

Etabı TDT Unibet takımından Hartthijs de Vries 4 saat 16 dakika 08 saniye ile kazanırken Tour of Antalya 2024’ün şampiyonu da üçüncü gün tırmanış etabını kazanıp genel klasmanda birinciliğe yükselen Polti - Kometa takımından Davide Piganzoli oldu.

Saat 11.05’te Antalya Akvaryumu’ndan verilen startla 155 sporcu Antalya-Antalya etabı için pedal çevirmeye başladı. İlk 5 kilometrede kopma olmadı. 20 kilometre geçilirken iniş sırasında peloton hızını arttırınca bazı sporcuların geride kaldığı görüldü. Yine büyük bir kaçışın olmadığı gözlendi. 26’ıncı kilometre toplu geçildi.

Mayolar sahiplerini buldu

Genel klasman şampiyonuna verilen AKRA sponsorluğunda Magenta mayoyu Polti Kometa takımından Davide Piganzoli elde etti. 21 yaşındaki İtalyan sporcuya mayosunu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek giydirdi.

En iyi sprintere verilen Diana Travel Sarı mayoyu Polti Kometa Giovanni Lonardi elde etti. Sporcuya mayosunu Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu giydirdi.

En iyi tırmanışçıya verilen sponsorluğundaki Corendon Airlines Turuncu mayoyu Polti Kometa takımından Davide Piganzoli kazandı. Sporcuya mayosunu Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal takdim etti.

Beyond Antalya klasman liderine verilen Fraport TAV Antalya Airport sponsorluğundaki Yeşil mayoyu TDT-Unibet takımından Hartthijs De Vries kazandı. Fransız sporcuya mayosunu BHM Otelcilik Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ramiz Barut giydirdi.