Türkoğlu, TBF'nin internet sitesinden paylaşılan mesajında, "Kadınların, hayatın her alanında erkeklerle eşit şartlarda var olmaları, bir ülkenin gelişmesi ve medeniyet yarışında zirvede yer alabilmesi için büyük önem taşımaktadır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde tüm kadınların, daha huzurlu bir hayat yaşamak adına taşıdıkları istek ve özlemlerini canıgönülden paylaşıyor, özgür ve eşit paylaşan bireyler olmak için verdikleri mücadeleyi destekliyorum." ifadelerini kullandı.

"Hepimizi derinden etkileyen deprem felaketinin yaralarını sararken Türk kadının üstlendiği rol yine hayati ve toparlayıcıdır." diyen Türkoğlu, şunları kaydetti:

"Bu büyük felaketin acılarını en aza indirmek, sportif ve sosyal alanda gelişimi sağlamak için çalışırken ülkemizdeki kadınların azmi ve cesaretlerinden güç alıyoruz. Basketbolun içindeki bütün kadınların eşit imkanlara sahip olup, eşit koşullarda rekabet edebilmelerini sağlamak öncelikli görevimizdir. Türk basketboluna oyuncu, antrenör, hakem ve yönetici olarak emek vermiş kadınlarımıza bir kez daha teşekkürlerimi sunar, başta annem, eşim ve kızlarım olmak üzere bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım."