ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi’nde final için parkeye çıkacak. Temsilcimiz, Dörtlü Final’in ikinci maçında ev sahibi USK Prag ile karşılaşacak.

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, normal sezonda B Grubu’nu 10 galibiyet, 4 mağlubiyetle lider bitirdi. Temsilcimiz, çeyrek final serisinde ise Fransız Bourges Basket’i 2-1 yenerek saf dışı bıraktı.

Geçen sezon Eurocup’ta Dörtlü Final oynayan Çukurova, Kupa 1’de ise ilk kez Dörtlü Final’e kalma başarısı gösterdi. Mersin ekibi, ülkemizde geçen sezon Türkiye Kupası, bu sezon ise Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanmıştı.

Güçlü bir kadroya sahip olan Çukurova Basketbol’da Chelsea Gray 16 virgül 8 sayı ortalama ile en skorer oyuncu konumunda. USK Prag ise normal sezonda A Grubu’nu 10 galibiyet, 4 mağlubiyet ile Fenerbahçe’nin ardından 2’inci sırada bitirdi.

Çekya temsilcisi, çeyrek finalde İspanyol ekibi Avenida’yı saf dışı bıraktı. USK Prag’ın başında 5 Avrupa Ligi şampiyonluğuna sahip efsane koç Natalia Hejkova bulunuyor.

Prag ekibi daha önce 2015 yılında Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşamıştı. USK Prag, Dörtlü Final’de saha avantajına sahip olacak.

Prag Kralovka Arena'daki karşılaşma, saat 19.00'da başlayacak ve TRT Spor’dan naklen yayınlanacak.

Kazanan taraf Pazar akşamı Fenerbahçe Alagöz Holding - Beretta Famila maçının galibiyle finalde karşılaşacak.