Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi’nde yarı final aşaması 21-22 Ağustos tarihlerinde oynanan karşılaşmalar ile tamamlandı. Galatasaray Espor ile Nasr Esports adlarını 2021 Türkiye Büyük Finali’ne yazdırdı.

Yarı final aşamasının ilk gününde Nasr Esports ile GALAKTICOS karşı karşıya geldi. Nasr Esports lig aşamasını ikinci, GALAKTICOS ise üçüncü sırada tamamlamıştı. Serinin çekişmeli geçmesi bekleniyordu. Ne var ki Nasr Esports baştan sona dominant bir performans göstermeyi başardı. Lübnanlı orta koridor oyuncusu Giyuu’nun üstün performansı eşliğinde 3-0’lık galibiyete ulaşan Nasr Esports adını 2021 Türkiye Büyük Finali’ne yazdırdı.

Nasr Esports, VFŞL’ye 2021 Kış Mevsimi’nde katılmış ve ilk mevsiminde çeyrek final aşamasında elenmişti. Yaz Mevsimi’nde yaptığı takviyelerle çok daha iddialı bir ekip halini alan Nasr Esports henüz ligdeki ikinci mevsiminde finale ulaşmayı başardı.

 

GALATASARAY ESPOR’UN İLK FİNALİ

 

Yarı final aşamasının ikinci günü Galatasaray Espor ile Beşiktaş’ı karşı karşıya getirdi. Galatasaray Espor lig aşamasını lider tamamlamış, Beşiktaş ise altıncı sırada kalmıştı. Durum böyle olunca Galatasaray Espor’un seriyi rahat bir biçimde kazanması bekleniyordu. Beşiktaş bu noktada herkesi şaşırtmayı başardı ve rakibini oldukça zorladı. Ne var ki gösterilen performans yeterli olmadı. Galatasaray Espor, destek oyuncusu Zergsting’in yıldızlaştığı seriyi 3-1 kazanarak adını finale yazdırdı.

VFŞL’ye 2017 Kış Mevsimi’nde katılan Galatasaray Espor tarihinde ilk defa finale yükseldi. Takımın önceki mevsimlerdeki en büyük başarısı yarı finaldi.

FİNAL 4 EYLÜL’DE

 

Yarı finallerden başarıyla ayrılan Galatasaray Espor ile Nasr Esports adlarını finale yazdırdı. Türkiye’de yılın en iyi League of Legends takımının belli olacağı 2021 Türkiye Büyük Finali, 4 Eylül Cumartesi günü Volkswagen Arena’da gerçekleşecek. Karşılaşmalar lolespor.com adresinden canlı olarak yayınlanacak. Finale dair daha fazla bilgi ilerleyen günlerde lolespor.com adresinden ve @lolespor sosyal medya hesaplarından duyurulacak.

 

Kaynak: lolesport.com