Microsoft, uzun bir bekleyişin ardından nihayet 2021'de Windows 11 işletim sistemi çalışmasını piyasaya sürdü. İki yıl sonra şirket, piyasaya sürüldüğü sırada kullanıcıları kızdıran sorunların çoğunu düzeltti. Zira yeni özelliklerin geliştirilmesi de başlamış durumda. Bugün Microsoft'un bazı Windows 11 sürümü için güncelleme desteğini sonlandırdıklarını duyurdu.

 

WİNDOWS 11'İN SÜRÜMÜ İÇİN GÜNCELLEME DESTEĞİ SONA ERİYOR!
Microsoft, Windows 11'i ilk yayınladığında, kullanıcı şikayetleriyle doluydu. Bazı programlarda hatalar vardı. Yazılımın da pek çok kötü sorunu vardı. Şirket bunları zamanla çözdü. Elbette bu yöndeki işletim sistemlerinin kullanıcı sayısı da oldukça arttı. Ancak Microsoft'un son duyuruları, ilk günlerde olduğu gibi yine kullanıcıları hayal kırıklığına uğratacak gibi görünüyor.

 

Microsoft geçtiğimiz günlerde resmi web sitesinde Windows 11'in ilk sürümü için güvenlik güncellemeleri desteğini sonlandıracağını duyurmuştu. Şirketin kararı kullanıcılar tarafından pek iyi karşılanmadı. Güvenlik güncellemeleri desteğini kaybedecek olan Windows 11 sürümleri şunlardır:

> Windows 11 Home – 21H2

> Windows 11 Pro – 21H2

> Windows 11 Pro for Workstations – 21H2

> Windows 11 Pro Education – 21H2

Microsoft'a göre Windows 11'in 21H2 sürümünün, 10 Ekim 2023'ten sonra artık güvenlik güncellemelerini almayacağı bildirildi. Güvenlikle ilgili desteğe ihtiyaç duyan kullanıcılar, işletim sistemlerini Windows 11'in daha yeni sürümüne yükseltmelidir.

 

Microsoft'un neden böyle bir karar aldığı belli değil. Ancak şirket, Windows 10 kullanıcılarına hemen Windows 11'e yükseltmeleri için bildirimler göndermeye devam ettiği düşünüldüğünde, yeni sürüme geçişi hızlandırma kararı alınabileceği değerlendiriliyor.