Formula 1'de 2022 sezonu geride kaldı. Mercedes'in arka arkaya 8 yıldır devam eden takımlar şampiyonluğu serisi, bu yıl itibariyle sona erdi.  Alman üretici, 2022 yılında hem Red Bull hem de Ferrari'nin ardında üçüncü oldu.

Yıl boyunca iyi bir ilerleme kaydeden Mercedes, şimdiden 2023 şampiyonluğunun favorileri arasında gösterilmeye başlandı.

Alman ekibinin takım patronu Toto Wolff, Mercedes'in 2022 sezonundan çıkardığı derslere dikkat çeken bir röportaj verdi.

Takımın zor günlerden çok fazla şey öğrendiğinin altını çizen Wolff, "Gelecek yıl şampiyonluk için iddialı olmak istiyoruz" dedi.

Sezona çok kötü bir başlangıç yaptıklarını itiraf eden Toto Wolff, "Sezon ilerledikçe takımın ortaya koyduğu çabadan ve gösterdiği tepkiden gurur duydum" ifadesini kullandı.

Başarıya giden yolun hata yapmaktan geçtiğini belirten Avusturyalı yönetici, Red Bull ile Ferrari'yi yakalamanın kolay olmayacağını itiraf etti.

Toto Wolff, 2021 sezonunun son yarışı olan Abu Dhabi Grand Prix'inde Red Bull'a kaybetmeleri hakkında da konuştu.

Önümüze bakıp mahkemeye gitme yolunu seçmedik diyen Wolff, "Şampiyonluğu mahkemede kazanmak istemedik. Max değerli bir şampiyon, tıpkı Lewis Hamilton gibi" değerlendirmesinde bulundu.

Söz konusu tartışmanın son bulması gerektiğini vurgulayan Avusturyalı yönetici, "Evet, hatalar yapıldı, FIA da bunu kabul etti. Bu yüzden de artık yolumuza devam etmeliyiz." şeklinde konuştu.