Olimpiyatlara aday bir ülkenin alt yapısına baktığınızda ortalama her ilde 3 ya da 4 spor salonu bulunmaktadır. Okulların genelinde ise spor salonu bulunmamaktadır.

Okulların geneli spor salonsuz, neden spor salonsuz okul yapılıyor!!!

Ülke genelindeki okullara bakıldğında spor salonları nerdeyse yok denecek kadar. MEB yeni okullar yapmakta, fakat bunlarında salonları bulunmamaktadır. Okullar yapılırken neden spor salon şartı konulmamaktadır. Bu duruma bir tülü anlam verememekteyiz. Olimpiyatlara aday olan bir ülkede hala spora önem veriliyor denilmeside yeni yapılan bu okulların durumu kalarından belli

 

Kışın soğuktan, yazın ise sıcaktan ders yapılmıyor

Beden eğitimi öğretmenleri salonsuz okullardan şikayetçi. Beden eğitimi öğretmenleri ,"Zor şartlarda görev yapıyoruz. Kışın soğuktan, yazın ise sıcaktan ders yapılmıyor."  Beden eğitimi öğretmenleri kış şartlarının ülkemizde uzun sürmesinden dolayı yaklaşık olarak 4-5 ay sürekli sınıfta ders işliyorlar.

Spor salonunu bırakın bahçesi bile yok!!!

Okullara bakıldığında, doğru düzgün spor yapacak alnlarınında olmadığı gözükmektedir. 2 Saat beden eğitimi dersinde öğrenciler nerde ve nasıl spor yapacaklar, bu da tartışılır bir konu.

Okullara spor malzemeleri dağıtılsın!!!

Beden eğitimi öğretmenlerinin en çok şikayet ettikleri diğer bir konu ise okullardaki spor malzemesi sıkıntısı. Beden eğitimi öğretmenleri, spor parası toplamaktan bıktıklarını söylerken, kitaplar nasıl ücretsiz geliyorsa, okullara ücretsiz spor malzemesi de dağıltmasını istiyorlar.

Olimpiyatlara aday olmak önemli değil, önemli olan olimpiyatlarda başarı sağlayacak alt yapıyı hazırlamaktır. 

Özel Haber

www.bedenegitimi.gen.tr