3-0'dan 3-3'e müthiş derbi

Vodafone Park müthiş bir derbiye ev sahipliği yaptı. İlk yarısı 3-0 Beşiktaş'ın lehine biten maçı Fenerbahçe ikinci yarıda 3-3'e getirdi. Süper Lig son yılların en heyecanlı derbilerinden birini yaşadı. 

* Gökhan Gönül sevinmedi

Beşiktaş'ta bir gol atıp bir de penaltı yaptıran eski Fenerbahçeli Gökhan Gönül attığı golden sonra sevinmedi. 

* Galatasaray uzatmalarda tutundu

Lider Başakşehir ile aynı saatlerde maç yapan Galatasaray rakibinin 3-0 galip çıktığı haftadan ligin son sırasında yer alan Akhisar'ı Yunan golcüsü Mitroglou'nun 90+4'te attığı golle yendi ve yarışa tutundu. 

* Centilmen Göztepe

Trabzonspor'un deplasmanda Göztepe'yi yendiği maçta İzmirli taraftarlar maç sonunda rakip takımın genç oyuncuları Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Parmak'ı ayakta alkışladı. Futbolcular da karşılık verdi. Hatta bir taraftar sahaya telefonunu atıp Yusuf'tan özçekim yapmasını da istedi. Yusuf, taraftarı kırmadı. Genç futbolcu daha sonra sosyal medyadan şöyle yazdı: Karadeniz'in bir çocuğu olarak Ege'de gördüğüm nezaket benim için çok özeldi.

* Abdülkadir'in formu

Göztepe taraftarları tarafından ayakta alkışlanan Trabzonspor'un genç futbolcusu Abdülkadir Parmak, Bordo-mavili takımın dün deplasmanda 3-1 mağlup ettiği Göztepe karşılaşmasında attığı golle galibiyette önemli rol oynadı.  Parmak, bu sezon ligde 8 maçta 2, Ziraat Türkiye Kupası'nda 6 maçta 4 olmak üzere 14 resmi maçta 6 gol atmayı başardı.

* Kar yağışı engel oldu, maç ertelendi

Başakşehir'in Bursaspor ile Cumartesi günü oynanması planlanan maç karın görüş açısını engellediğinden dolayı Pazar gününe ertelendi. 

* Antalyaspor 7 hafta sonra kazandı

7 haftadır galibiyet yüzü görmeyen Antalyaspor, Sivasspor deplasmanından 2-1'lik galibiyetle döndü ve uzun süre sonra rahat bir nefes aldı. 

* Kayserispor'un yürüyüşü 

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Atiker Konyaspor'u yenen İstikbal Mobilya Kayserispor, yenilmezlik serisini 9 maça çıkardı. Sarı-kırmızılılar ligin 15. haftasında göreve getirilen Hikmet Karaman yönetiminde çıktığı 9 maçta 5 galibiyet ve 4 beraberlik elde etti.

* Aatıf Rize'yi uçuruyor

Ligin ikinci yarısında büyük bir çıkış yakalayan Rizespor bu hafta da Yeni Malatyaspor'u 3-0 yendi. Rize'nin bu grafiğinde Fenerbahçe'den transfer edilen Aatıf'ın payı oldukça büyük. Takım kaptanlığına getirilen Faslı futbolcu Rize'nin ofansif hattındaki en büyük gücü. 

* Kasımpaşa nereye koşuyor? 

Ligin ilk yarısında zirveye yarışı yapan Kasımpaşa son dönemde büyük bir düşüş içinde. Bu hafta Alanyaspor'a da 3-0 yenilen kulüp, üst üste 6 maçtır puan alamıyor. 

trtspor