Yeni umutlar, yeni heyecanlar…

Yeni sezonla beraber herkesin içinde bambaşka duygular…

Bahreyn’de antrenman seansları ile 2023-2024 sezonu tam anlamıyla başlamış oldu. Sezon öncesi tanıtılan araçların gerçek performansını görmeye başladığımız bu seanslarda bizleri şaşırtmayan isimlerle birlikte bir de hiç o seviyelerde düşünmediğimiz araçlar göze çarptı.

İlk antrenman seansı testlerde olduğu gibi Sergio Perez’in liderliği ile sona eriyor. Red Bull’ların arasına giren bir efsane bu seneye sürpriz bir başlangıç yapmış oldu.

Fernando Alonso…

Dünya şampiyonu pilot ilk antrenman seansını ikinci tamamlarken hızlı turunda hata yapan Max Verstappen ise üçüncü tamamlıyor.

Sezonun başlangıcında gözler tabii ki çaylakları da aradı. Piastri 12, De Vries 16, Sargeant ise 18. sırada ilk seansı geride bıraktılar.

2. Antrenman seanslarında Aston Martin rüzgarı esti.

Alonso’yu takip eden Verstappen ve Perez günün sonunda en hızlı turu yapan diğer isimler oldular.

3. Antrenman seansında hızlar değişse de ilk 3 için sıralama değişmedi.

Sıralama demişken, artık 3 günlük sezon öncesi testlerini geride bırakmıştık. Gözler son iki sezonun şampiyonu Verstappen’de olacak diye düşünürken efsane pilot Alonso tüm gözleri üstüne çevirdi.

Fakat geçen sezonu aratmayan bir sıralama turu izledik. Red Bull’lar ve Ferrari’ler ilk iki çizgiyi kapatırken, antrenman seanslarının gözde ismi Alonso 5. sırada yarışa başlayacak.

Sezona büyük umutlarla başlayan Mercedes pilotları Russell ve Hamilton ise 6. ve 7. sırada yarışa başlayacak isimler oldu.

Ve beklenen gün geldi.

Tarih 5 Mart 2023. Saat 18.00

Yeşil ışıkların yanmasına saniyeler kaldı artık.

Bütün takımlar yumuşak lastiklerle pistte yer alırken sadece bir kişi sert lastikle yarışa başlıyordu.

Kevin Magnussen…

Formasyon turu sorunsuz bir şekilde tamamlandıktan sonra 5 kırmızı ışığın sönmesiyle 2023-2024 sezonunun ilk yarışı başlamış oldu.

Verstappen startla beraber yerini korurken, Perez ise Ferrari’lerin arasında kalarak yerini Leclerc’e kaptırarak 1 sıra kaybetti.

Dördüncü virajda takım arkadaşı Stroll’ün arka lastiğine çarpmasıyla sarsılan Fernando Alonso şanslıydı ki ne spin attı, ne de lastiği patladı. Fakat bu çarpma sonrasında anlık olarak hız kaybeden Alonso yerini Mercedes pilotları Russell ve Hamilton’a bıraktı.

İlk turun sonunda Verstappen, Leclerc Perez, Sainz, Hamilton, Russell, Alonso, Stroll, Bottas ve Ocon ilk 10’unu görmüş olduk.

Yarışı tamamlayamayan Leclerc ve Ocon’la ilk turdaki yerini koruyamayan Sainz ve Russell ile birlikte son tura geldiğimizde sıralama şu şekilde oldu; Verstappen, Perez, Alonso, Sainz, Hamilton, Stroll, Russell Bottas, Gasly, Albon.

Böylelikle son dünya şampiyonu Verstappen galibiyetlerine devam ederken, Alonso mükemmel bir sezona göz kırptı. Mercedes’in yarış temposu çok düşüktü. Şampiyonluğun en büyük adayı olan Red Bull pilotu Verstappen ile Hamilton arasındaki süre farkı yarış sonunda 50 saniyeyi buldu.

Fransız pilot Pierre Gasly, Alpine’le çıktığı ilk yarışa 20. sırada başlayıp 9. sırada yarışı tamamladı.

Günün son puanını alan Williams’ta ise yüzler gülüyordu. Geçen sezona kıyasla 10 ve 12. sıralar Williams için sezona başlarken yeterince tatmin ediciydi.

Önümüzde Suudi Arabistan GP var. Gözlerimiz orada olacak. Bakalım bu yarışta bizi neler bekliyor? Umarım renkli görüntüler ile dolu bir hafta yaşarız.