01.12.2012 de 28484 sayılı çıkan yönetmelikteki değişiklik sonucu spor etkinlikleri için ,müsabaka dışı olan; yaşam boyu spor, fitnes vs için  kişinin spor yapmak istemesini beyan etmesi yeterli olacak. 18 yaşından küçük olanlar içinde velilerinin beyan etmesi yeterli olacaktır.

Artık egzersizler ve okul içi müsabakalar için sağlık raporu aranmayacak. Okul içi müsabakalarda ve egzersizlerde spor yapmak isteyen öğrencilerin Spor kartı formunu doldurup beden eğitimi öğretmenine teslim etmesi yeterlidir.

Spor kartı formunu indirmek için
tıklayınız....

MADDE 17 Sporfederasyonları, spor kulüpleri, özel beden eğitimi ve spor tesisleri, il spor merkezleri, eğitim ve öğretim kurumları ile diğer kurum ve kuruluşlar, yaşam boyu spor,herkes için spor ve diğer sporetkinlikleri kapsamında spor yaptırdıkları kişilere spor kartı verilmesini sağlar. Spor kartı verilirken Ek-3te yer alanlistede belirtilen asgari spora başlama yaşı dikkate alınır.

Spor kartı işlemleri Genel Müdürlük Spor Bilgi Sistemi kapsamında elektronik ortamda tutulur. Spor kartları verildiği dönem için geçerli olup, dönem sonunda yenilenir.

Spor kartı alacakların uyacakları usul ve esaslarspor yaptıran birimler tarafından belirlenir.

Spor kartı için gerekli belgeler şunlardır;

a) Sağlık yönünden beden eğitimi ve sporfaaliyeti yapmasına engel bir halinin bulunmadığına dair yazılı beyan,

b) T.C. kimliknumarası beyanı.

www.bedenegitimi.gen.tr