Erkek basketbolunda dört ülkede yapılan Olimpiyat Elemeleri sonuçlandı. Kaunas, Split, Belgrad ve Victoria kentlerinde düzenlenen eleme turnuvalarının ardından Tokyo'ya gidecek son dört takım da netleşti.

Jan Vesely'li Çekya bileti kaptı 

A Milli Takımımızın da yer aldığı Victoria elemelerinde gülen taraf Çekya oldu. Çekya, finalde Yunanistan'ı 97-72 mağlup etti.

Çekler, Çekoslovakya’nın dağılmasından sonra ilk kez olimpiyat bileti aldı. Jan Vesely 16 sayı, 9 ribaund, 5 asist, 5 top çalma ve 1 blok ile 31 verimlilik puanı üretti ve finalin en değerli oyuncusu oldu.

Belgrad'da İtalya sevindi

Belgrad'da İtalya, ev sahibi Sırbistan'ı 102-95'le geçti. Fenerbahçe Beko'nun yeni transferi Achille Polanara, 22 sayı, 12 ribaundla maçın yıldızı oldu. Hayal kırıklığı yaşayan Sırbistan'da ise Anadolu Efesli Vasilije Micic 8 sayıyla oynadı.

Kaunas'ta Luka Doncic fırtınası

Kaunas'taki elemelere ise Luka Doncic damga vurdu. Slovenya, süper yıldızıyla finalde ev sahibi Litvanya'yı 96-85 yenerek Tokyo vizesi aldı.

Doncic 31 sayı, 11 ribaund ve 13 asist ile muhteşem bir oyun sergiledi ve trible-double yaparak takımına Olimpiyat biletini getirdi.

Slovenya da ilk kez olimpiyatlara katılma hakkı elde etti.

Split'te Almanlar güldü

Split'te ise Almanlar güldü. Panzerler finalde Brezilya'yı 75-64 yendi. Almanya’da Moritz Wagner 28 sayı, 6 ribaund ile maçın yıldızı oldu.

Buna göre, 25 Temmuz-7 Ağustos 2021 tarihleri arasında düzenlenecek Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda erkek basketbol grupları şu şekilde oluştu:

A GRUBU
İran
Fransa
Amerika Birleşik Devletleri
Çekya

B GRUBU
Avustralya
Almanya
İtalya
Nijerya

C GRUBU
Arjantin
Japonya
İspanya
Slovenya