Eskişehir de düzenlenen Türkiye Liseler Arası Voleybol Şampiyonasında Erkeklerde Suadiye Hacı Mustafa Tarman Anadolu Lisesi, Kızlarda ise Sarıyer Doğa Koleji şampiyon oldu.

Şampiyon olan iki takım, Portekiz de gerçekleştirilecek "Voleybol Genç Kızlar ve Erkekler Dünya Şampiyonası"nda Türkiye yi temsil etmeye hak kazandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından organize edilen Türkiye Liseler Arası Voleybol Şampiyonası nda Türkiye nin farklı kentlerinden gelen 8 erkek ve 8 kız takımı karşı karşıya geldi. 

Anadolu Üniversitesi BESYO Spor Salonu nda gerçekleşen erkekler finalinde Ankara Özel Çankaya Doğa Anadolu Lisesi ni 3-1 yenen İstanbul Suadiye Hacı Mustafa Tarman Anadolu Lisesi şampiyon oldu. Atatürk Spor Salonu nda gerçekleşen kızlar finalinde ise İstanbul Sarıyer Doğa Koleji, Ankara Başkent Üniversitesi Özel Ayşe Abla Lisesi ni 3-1 mağlup ederek şampiyon oldu.

İstanbul Suadiye Hacı Mustafa Tarman Anadolu Lisesi ve İstanbul Sarıyer Doğa Koleji, Portekiz de gerçekleştirilecek "Voleybol Genç Kızlar ve Erkekler Dünya Şampiyonası"nda Türkiye yi temsil edecek.


http://www.voleybolgundem.com/haber/liselerde-sampiyonlar-belli-oldu-4925.html