HAFTANIN EN İYİ TAKIMI LIVERPOOL
Premier Lig’de son haftalara girilirken, şampiyonluk yarışı da nefes kesmeye devam ediyor. Liverpool belki de en kritik viraj olarak gördüğü Chelsea’yi bu hafta Anfield’ta ağırladı. Jurgen Klopp ve öğrencileri, baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmayı yıldız isimleri Mane ve Salah’ın golleriyle 2-0 kazanmayı başardı. Merseyside ekibi, maç fazlasıyla Manchester City’nin 2 puan önüne geçti. Kırmızılar, galibiyet serisini de 5 maça çıkardı. Zorlu rakibi Chelsea’ye Anfield Road’u dar eden Liverpool haftanın en iyi takımı olmayı başardı.

HAFTANIN EN İYİ OYUNCUSU LUCAS MOURA
Premier Lig’in 34. haftasında, Tottenham, sahasında Huddersfield’ı ağırlarken maça damgasını vuran isim Lucas Moura oldu. Londra temsilcisinin yıldızı Harry Kane’in sakatlığı nedeniyle Brezilyalı isim en ileri uçta görev aldı. Moura ise kendisine görev veren teknik direktörü Pochettino ve ona güvenen taraftarlarının beklentilerini tam anlamıyla karşıladı. Harry Kane’in yokluğunu hissettirmeyen Brezilyalı yıldız, 4-0 biten karşılaşmada attığı 3 golle alınan 3 puanda önemli rol oynadı. Lucas Moura, Huddersfield mücadelesinde yaptığı hat trickle haftanın en iyi oyuncusu oldu.

HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ SCOTT PARKER
Premier Lig’den düşmesi 1 hafta önce kesinleşen Fulham, sahasında Everton’ı ağırladı. Geçtiğimiz hafta Arsenal’i yenerek, Londra’ya moralli gelen Merseyside ekibinin demoralize olmuş rakibi karşısında oyun beklediği gibi geçmedi. Tanıdık bir sima olan Ryan Babel bir gol bir asistle yıldızlaştı, mücadeleyi ev sahibi ekip 2-0 kazandı. Championship’e düşmesi kesinleşen takımının moralini yukarıda tutan ve öğrencilerine adeta “bize yakışan bir veda” mottosunu aşılayan Scott Parker, haftanın en iyi teknik direktörü oldu.

HAFTANIN SÜRPRİZİ NEWCASTLE UNITED
Premier Lig’in 34’üncü haftasında, formda Leicester City, son karşılaşmalarda istediğini alamayan Newcastle United’ı ağırladı… Brendon Rodgers’ın takımın başına gelmesiyle harika bir ivme yakalayan Kaplanlar, son 4 maçının galibiyetle kapatmıştı. Rafa Benitez’in öğrencileri ise son 3 maçında da puan kaybı yaşadı. Bu hafta tüm otoriteler, formda Leicester’ın rakibini rahat geçeceği yönde görüş bildirsede, hiç de öyle olmadı. Dakikalar 32’yi gösterdiğinde Ayoze Perez’in golüne engel olamayan Mavililer, evinde 1-0 geriye düştü. Karşılaşmanın geri kalanında her iki ekipte karşılıklı ataklarla bir birlerini yokladılar fakat skor değişmedi. King Powers Stadyumu’ndan galibiyetle ayrılan Newcastle United, haftanın da sürprizine imza attı.

HAFTANIN HAYAL KIRIKLIĞI EVERTON
Ligde son 3 karşılaşmasından 9 puan çıkaran Everton, bu hafta bir alt lige düşmesi kesinleşmiş Fulham’a konuk oldu. Craven Cottage Stadyumu’nda oynanan mücadelede ev sahibi ekip maçı baştan sona üstün götürdü. Londra temsilcisi 2-0 kazanmayı başarırken, Everton ve hocası Marco Silva, hayal kırıklığı yarattı. 

HAFTANIN ÖNE ÇIKANLARI 
Manchester City durdurulamıyor. Pep Guardiola’nın öğrencileri, Premier Lig’de çıktığı son 9 karşılaşmayı da kayıpsız geçti. Şu an ligdeki en iyi seriye sahip olan City, son 14 maçta sadece 1 kez kaybetti.

Paul Pogba, Solskjaer yönetiminde küllerinden doğdu. Fransız orta saha bu hafta da attığı 2 golle, takımına 3 puanı getirdi. Norveçli teknik adamdan önce sadece 3 golü bulunana Pogba, Solskjaer’in gelişiyle 10 kez fileleri havalandırdı ve ligde 13 gole ulaştı. Fransız orta saha 6 da asist yaptı.

Ligin flaş ekiplerinden Wolverhampthon deplasmandaki galibiyet hasretini sürdürdü. Kurtlar dış sahada 5 maçtır puana hasret kaldı.

Burnley, fırtına gibi esiyor. 4 maç üst üste puan yüzü göremeyen Sean Dyche’ın öğrencileri, son 3 karşılaşmasını tam puanla geçti. Bu hafta sahasında Cardiff City’i ağırlayan Burnley, rakibini 2-0 yendi ve 3 maçta 9 puan topladı.

34’üncü haftada en iyi 11 ise şu şekilde:

trtspor