Gençlik Spor Bakanlığı Milli Eğitim Bakanlığı ile yapmış oluğu protokol gereği okullarda sportif yetenek taraması yapacak. Yetenek taraması sonucunda yetenekli gençleri spora yönlendirecek. 


Görev alan öğretmenler görevli izinli sayılacak.

Sportif yetenek taramasında görev alan beden eğitimi öğretmenleri görevli oldukları sürece görevli izinli (Görevli izin olduğu sürece full ek ders verilecektir) olacaklar. Bu süre zarfında nöbet, destekleme ve yetiştirme kursları ve egzersizler yapılmış sayılmayacağından herhangi bir ödeme yapılmayacaktır.


Taramaya katılmak öğrenciler içinde öğretmenler içinde zorunlu değil!

Yetenek tarama testlerinde görev almak gönüllülük esasına göre yapılacaktır. Kimseye zorla görev verilmeyecektir. Öğrenciler içinde taramaya katılmak zorunlu değildir. 


Sportif yetenek taramasında beden eğitimi öğretmenleri görev alabilecek

İstemeleri halinde beden eğitimi öğretmenleri sportif yetenek tarama testlerinde görev alabilecektir. Görev alabilmek için ilinizde ya da ilçenizde hayat boyu öğrenmeye bakan şube müdürünüze isminizi yazdırmanız yeterlidir. 


Sportif yetenek taramaları nasıl yapılacak?

Sportif taramalar 25 kişilik ekipler halinde yapılacak. Sportif taramada görev alacak beden eğitimi öğretmenlerine Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından eğitim verilecek. Bu eğitimden sonra sportif yetenek taraması başlayacak. Tarama GSHİM den 770 personel, MEB den ise 3080 personel olmak üzere 3850 kişiyle yapılacaktır. 


Sportif yetenek tarama testi hangi sınıflara yapılacak?

Sportif yetenek tarama testi ilkokulda 3. ve 4. sınıflara, ortaokullarda ise sadece 5. sınıflara yapılacaktır. Taramalara 81 ilden 4 milyon 134 bin 801 öğrenci katılacak.


Sportif yetenek tarama testi yazısı için tıklayınız...


Sportif yetenek tarama testi için illerde oluşturulacak ekip sayısı, öğrenci sayısı, beden eğitimi öğretmeni ve GSHİM personeli sayıları için tıklayınız...


Kerem BALYEMEZ