Uluslararası Okul Sporları Federasyonu nun organizasyonu ile İsrail in Herzilya şehrinde 7-12 Nisan tarihleri arasında yapılan Dünya Liselerarası Yüzme Şampiyonası nda Anabilim Eğitim Kurumları nın yüzme takımı milli gururumuz oldu. Şampiyonada ülkemizi temsil eden Anabilim Eğitim Kurumları, yüzme takımları kategorisinde, Almanya nın ardından dünya 2.si oldu.

Esra Kaçmaz, Sude Özgen, Alara Nurgün, Sıla Bilgi, Elif Nur Nas ve Ecem Kemer den kurulu takımla yarışmada başarılı bir performans ortaya koyan Anabilim Eğitim Kurumları, katılımcı ülkelerden Fransa, Macaristan, İsrail, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Ukrayna, Polonya ve Çin i geçerek Uluslararası Okul Sporları Federasyonu nun düzenlediği Dünya Liseler Arası Yüzme Şampiyonası nda 2. oldu. Takım kategorisinde ilk dört sırayı paylaşan ekipler şunlar oldu: 1. Almanya, 2. Türkiye 3. Çin, 4. Polonya.

Bu etabın çok zorlu olacağını tahmin ettiklerini belirten Anabilim Spor Kulübü Koordinatörü Barış Bul, "Dünya şampiyonası, geleceğin olimpiyat rekortmenlerin ilk ciddi sınavlarını verdikleri bir platform olması sebebiyle önemliydi. Aldığımız sonuçtan çok mutluyuz. Dünya 2.liği alarak ülkemize kupamız ile geri dönüyoruz. Türkiye yi İsrail de en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Yüzmede son yıllarda birçok ulusal başarılara imza atan Anabilim Spor Kulübü, Küçük Erkekler Türkiye Şampiyonluğu, Yıldız Erkekler İstanbul Şampiyonluğu, Genç Erkekler Türkiye İkinciliği, Genç Bayanlar Türkiye Şampiyonluğu ve ferdi branşlarda sporcusu Esra Kaçmaz ile bugüne kadar üç dünya şampiyonluğu elde etti.

Kazandığı dünya ikinciliği ile kasım ayında Brezilya da yapılacak Lise Olimpiyatları nda yarışacak Türk Milli Takımı na üç sporcu verme hakkı da kazanan Anabilim Eğitim Kurumları; spor kulübünde ayrıca tenis, voleybol, basketbol ve jimnastik branşlarında faaliyet gösteriyor.

trtspor