Valerien Ismael'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Her şey iyi gidiyor. Gençlerimizi görmek istedik, onlardan faydalandık. Milli Takım'dan geç dönenler oldu, yeni transferler aramıza katıldı. Gün be gün daha iyiye gidiyoruz. Kamp döneminin yarısına geldik. Saha içindeki iletişimi daha da iyileştirmek istiyoruz."

"Ceyhun Bey ile transferler özelinde fazlasıyla çalıştık. Geçen sezon erken gelmemin avantajını kullandık. Eksiklerimizi tespit ettik, transfer ettiğimiz futbolcuları da erkenden ikna etmemizi sağladı bu durum. Ceyhun Bey'i ve yönetimi tebrik etmek lazım."

"Hala transfer için zamanımız var. Savunmamızı daha da güçlü hale getirmemiz gerekiyor. Oraya bir ihtiyaç olacaktır, olabilir. Umarım bu konuda da her şey yolunda gider buraya da gerekli desteği sağlayabiliriz."[Serdar Saatçı'nın kadro dışı kalması] "Detaylara girmek istemiyorum. Bu konuyu kendi içimizde netleştirdik. Her futbolcunun burada yüzde 100'ünü vermesi gerekiyor. Beşiktaş futbolcusu özeldir. Bunların olmadığı yerde iletişim kurulmalıdır.

 "Kadromuzu yeterince derinleştirdik. Genişletiyoruz ve kadromuzu oluşturmaya başladık. Aslında biraz bekleme lüksümüz var. Bizi yüzde yüz ikna eden bir durum oluşursa, değerlendirmeye alabiliriz." 

"Her futbolcumuz elinden gelenin en iyisini yapıyor. Şu anda kampta olan futbolcularımız, burada olmayı hak eden futbolcu arkadaşlarımız ki bize bir şeyler vermek istiyorlar. Mentalitemiz oldukça iyi gidiyor."

"Futbolcularımız yeni oyun sistemimize alışmaya çalışıyor. Gün geçtikçe yüzde yüze 100'e ulaşacağız."

"Geçen sezon bu formasyonun temelini attık. 5 büyük ligde de kullanılan bir sistem bu. 3-4-3 gibi de yapabiliriz maç içindeki duruma göre. Netice itibariyla maç kazanmanız gerekiyor."

"Oyun içinde dizilimi değiştirmemiz gerekirse bunu yaparız."

"Herkesi götürmek isteriz ama..."

"İspanya kampına giderken herkesi götürmek isteriz ama biraz azaltacağız kadroyu. Elimizden geldiğince gençlerimizden faydalanmaya çalışacağız."

"Romain Saiss çok iyi bir transfer oldu. Nisan ayında görüşmeye başladık. Futbolcuyu görünce bize mental anlamda uyacak diye düşündüm. Transferi çabuk bitirdik. Kendisine biraz zaman göstermemiz gerekiyor."

"Her sabah altıda uyanıyorum. Bu benim rutinim. Disiplinli olmak, bu konulara odaklanmak, kendime bakmak en önem verdiğim hususlar. Kendime bakarsam, odaklanırsam futbolcularıma da aynı şekilde odaklanabilirim."

"Bizim için sezona güçlü başlamak iyi olacak. Doğru yolda olduğumuzdan emin olmamız gerekiyor. İvmelenmeyi yakalamak ilk hedefimiz. Dünya Kupası'nın başlayacağı ana kadar ilk etabı iyi geçirmek bizim ilk hedefimiz."

"Yabancı kuralı kulüplerin işini zorlaştırıyor"

"Kurallar gereği Türk oyuncu da oynatmamız gerekiyor. Bazen var olan futbolcularınıza, genç futbolcularınıza şans vermeniz gerekiyor. Kilit noktalara transfer ettğimiz oyuncularla iyi iş yaptık."

 "2 Türk futbolcunun yeri garanti gözüküyor, kale ve sol kanat bek. 3. Türk futbolcu için her bölgede Türk futbolcumuzun olması bizim bir avantaj. Emirhan İlkhan, Cenk ve Kenan gibi birçok bölgede oynayabilen futbolcularımız var. Bu sayı seçimimize göre 4-5'e çıkabilir."

"1-2 tane daha Türk isim kadromuza kattıktan sonra daha dengeli tercihler yapabileceğiz. Bu kural aslında Türk kulüplerinin işini biraz zorlaştırıyor. Kalite konusunu zorlaştırıyoruz. En iyi Türk oyuncular yurt dışında oynuyor. Kulüpler için baskı yaratıyor." 

"İspanya kampında ciddi rakiplerle oynayacağız"

"Bazı arkadaşlarımızdan çok memnunum. İspanya kampında da ciddi rakiplerle hazırlık maçı oynadığımız zaman daha net fikirlerimiz olacak."