Formasyona Tepki!

Bu konunun gündeme gelmesi için bir çok mail ve mesaj aldık.  BESYO Öğretmenlik mezunları bizlere yaşanan sıkıntının öğretmenlik atamasına yansıyacağını dile getirdiler. Formasyonun biran önce kaldırılması gerektiğini vurguladılar.

Öğretmenlik bölümüne giriş zor?

Öğretmenlik sınav başvurularının çok olduğu diğer bölümlerin ise az olduğunu bu nedenle BESYO Öğretmenlik bölümüne girişin zor olduğunu vurguladılar. Aylarca çalışıp öğretmen olabilmek için uğraştıklarını dile getirdiler.  

Öğretmenlik bölümünü kazanamayan diğer bölümlerin sınavlarına giriyorlar!

Beden eğitimi öğretmenlik bölümünü girebilmeleri için çok çalıştıklarını ve hak ettiklerini vurgulayan BESYO Öğretmenlik Mezunları, kazanamayanların ise antrenörlük, rekreasyon, yöneticilik gibi diğer bölümleri tercih ettiğini söylediler.

Çözüm: BESYO Diğer bölümlerine de atama yapılsın

Formasyondan dolayı yığılmanın olmasından endişelenen BESYO Mezunları bu duruma çözüm olarak diğer bölümlere atama yapılmasının gerektiğini savunuyorlar. 

Sıralama belirsizliği!

2014 ten değişen MEB Öğretmenlik alanları, atama ve ders okutma esaslarına göre Beden Eğitimi (Değişik: 14/08/2014 tarih ve 74 sayılı TTKK) öğretmenliğine 3 bölümden mezun olanlar öğretmen olabiliyor. Beden eğitimi ve spor öğretmenliği formasyona gerek kalmadan öğretmen olurken Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun diğer mezunları (Antrenörlük, yöneticilik, rekreasyon, vs.) ve Spor Bilimleri Fakültesi bölümleri mezunları ise formasyon alarak öğretmen olabiliyorlar. Bu durumun getirmiş olduğu sıkıntıdan dolayı sılama belirsizliği yaşanıyor.

Formasyondan dolayı daha fazla atama! Beden Eğitimine 5000 atama haktır!

BESYO Mezunları MEB den madem formasyon hakkı tanıdınız, o zaman fazla atama yapınız diye isteklerini dile getirdiler. Beden eğitimi mezunları beden eğitimi öğretmenlerinin yığılmasını engellemek için daha fazla atama yapılması için sosyal medya üzerinden etkinliklere başladılar. Seslerini duyurabilmeleri için sitemizden, twitter ve facebook tan MEB, Başbakana, Bakanlara, Milletvekillerine, Cumhurbaşkanına, vs. gibi kurumlara mesaj atıyorlar.

Sizlerde destek için:

Twitter ve Facebook üzerindeki bazı hastaglar ve linkler:

#‎formasyonverdiysenbedenegitimine5000atamahaktir

#bedenegitimine5000atamahaktir

https://www.facebook.com/groups/bedenegitimiogretmeni/

https://www.facebook.com/groups/bedenegitimi/

https://www.facebook.com/bedenegitimi.gen.tr

Özel Haber
www.bedenegitimi.gen.tr