Olayda yaralanan öğretmen F.G, 3 günlük, "iş göremez" raporu alırken, olayla ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldı. Eğitim-İş Aydın Şube Başkanı Şaban Özdemir, "Bir eğitim kurumunda, bir eğitimcinin yine bir eğitimciye uyguladığı şiddetin kelimelerle izahı gerçekten çok güçtür. Okul müdürünün daha önce de benzer durumda bayan öğretmenlere karşı davranışlar sergilediği, mobbing uyguladığı belgelenmiş İlçe Milli Eğitim Müdürü`nce araştırıldığı tespit edilmiştir" dedi.

Aydın Buharkent ÇPL`de bir kadın öğretmenin, çalıştığı okulun müdürü tarafından fiziksel şiddete maruz kaldığı iddia edildi. Edinilen bilgiye göre, ÇPL`de görev yapan beden eğitimi öğretmeni F.G., İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`ne gelen ve okula verilme sözü aldığı masa tenisi masası istemek için girdiği okul müdürünün odasında müdür ile bir tartışma yaşadı. Müdür tarafından önce odadan kovulan F.G, ardından müdür tarafından iteklendi. Öğretmenin kendisini koruma isteği sonucunda çıkan arbedede yaralanan F.G, 3 günlük iş göremez raporu alırken, olayla ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldı.

"Daha önce de benzer durumlar yaşanmış"

Eğitim-İş Aydın Şube Başkanı Şaban Özdemir, bir eğitim kurumunda, bir eğitimcinin meslektaşına uyguladığı şiddetin kelimelerle izahının olmadığını vurgulayarak, "Okul müdürünün daha önce de benzer durumda bayan öğretmenlere karşı davranışlar sergilediği, mobbing uyguladığı belgelenmiş, İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafında araştırıldığı tespit edilmiştir. Bu durum, okulda uygulanan cinsiyetçi, faşist ve baskıcı yönetimin açık ve somut birer kanıtıdır. Eğitim çalışanlarına yönelen böylesi bir çağ dışılığı yapanlara haddini bildirmek güçlü ve sert bir tepki vermek insanlık görevimizdir" dedi. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Hukuk Özlük Sekreteri Ekrem Göçmen, Eğitim-İş Şube Mali Sekreteri Yener Bozkurt, Eğitim-İş Şube Hukuk Özlük Sektereri Özgür Urhan ve sendika avukatı Ramazan Tülü ile birlikte gerekli girişimlerde bulunduklarını anlatan Özdemir, "Kadın üye sayısı erkek üye sayısından fazla olan ve sendikasızların sendikası olarak üyemize yapılan bu saldırıyı bütün örgütümüze ve örgütümüzün kadınlarına yapılmış sayacağımızı ve bunun peşini bırakmayacağızı herkese duyururuz. Öğretmenimizin yaşadığı bedensel ve psikolojik travmanın sağaltımı için gerekenlerin yapılmasının takipçisi olacağız" diye konuştu.

Ayşegül KAHVECİOĞLU
http://www.ogretmenleriz.com/ogretmen/kadin-ogretmene-okul-mudurunden-dayak-h67145.html