Sosyal medyada seslerini dile getiren beden eğitimi öğretmenleri:

"Yıllardır beden eğitimi dersinin hep geri planda kalmasından, boş bir ders olarak görülmesinden bıktık artık. Gün geçtikçe sorunlarımız artmaktadır. Beden eğitimi dersinin ve öğretmenlerinin sorunlarına muhatap bulamıyoruz. Artık bu duruma birileri dur diyene kadar beden eğitimi öğretmenleri adına okul spor müsabakalarına katılmayacaklarını bildirdiler."

İşte yaşadığımız sıkıntılar ve çözümü:

1- Okullara spor ödeneği istiyoruz.
Spor malzemesi alamıyoruz. Okul yönetimleri spor malzemesi almıyor. Müsabakalar için servis ücreti, yemek ücretleri vs. gibi ihtiyaçlar karşılanmıyor. Okullara ücretsiz tablet, süt ve kitap dağıtılırken neden spor malzemesi düşülmedi. Spor malzemesinin çözümü için; Okullara spor ödeneği istiyoruz.

2- MEB de Okul Sporları Birimi İstiyoruz.
Beden eğitimi ve spor dersi MEB de Din Hizmetlerine bağlıdır. Beden eğitimi dersinin ve öğretmenlerinin sıkıntılarını için MEB de birim bulamıyoruz. Herkes birilerine yönlendiriyor. Sorunlarımızla ilgili muhatap bulamıyoruz. Beden eğitimi dersinin ve öğretmenlerinin sıkıntılarına muhatap olacak bir birim istiyoruz. Sorunlarımızın en kısa sürede çözüm için MEB de okul sporlarına bağlanmak istiyoruz.

3- Egzersiz ücretlerinin 2 katına çıkmasını istiyoruz.
Egzersiz çalışmalarının destekleme ve yetiştirme kurslarından ne farkı var. Ders dışı egzersiz çalışmaları ücretlerinin destekleme ve yetiştirme kurslarındaki gibi ücretlendirilmesini istiyoruz.

4- İl dışına ödenen harcırahların arttırılmasını istiyoruz.  
Mahalli yarışmalarda birinci olan takımlar illerini temsil etmek için il dışına gidiyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı vermiş olduğu harcırahlar anca konaklama ücretine gitmektedir. Okul yönetimleri de desteklememektedir. Bu yüzden il dışına verilen harcırahların arttırılmasını istiyoruz.

5- Beden eğitimi dersi 1 saat olan okullarda ders sayısının arttırılmasını istiyoruz. 
Beden eğitimi dersi 1 saat olan okullarda (İmam hatip okulları, Sosyal Bilimler Liseleri vs.) derslerin en az 2 saate çıkarılmasını istiyoruz.

6- Egzersizlerin onaylanması şahıslara bırakılmamalıdır.
Ders dışı egzersizlerin onaylanmasında sürekli sıkıntılar yaşıyoruz. Egzersizlerin açabilmek için şunun yada bunun onayının olmasına gerek duymadan direkt açılabilmesini istiyoruz.

7- Okul spor müsabakalarına giden öğretmenlerin ek derslerin kesilmemesi gereklidir.
Gençlik ve spor bakanlığı ile yapılan protokol gereği müsabakalara takım götüren öğretmenlerin ek ders işine çözüm bulmak için geçici -5 madde getirildi. Fakat bu madde 2 yıllık olduğu için geçerliliğini yitirmiştir. Artık okul sporlarına katılan öğretmenlerin müsabaka günü ek dersleri kesilecektir. Bu durumun düzeltilmesi için geçici madde değil, kesin maddelerin yerleştirilmesi gerekmektedir.

8- 2010/49 Nolu Genelgenin değiştirilmesi gereklidir.
Ders dışı egzersizlerde hangi branşların yapılacağı 2010/49 Nolu genelgede belirtilmiştir. Gençlik ve Spor Bakanlığı okul müsabakalarını 47 branşa çıkarmışken, 2010/49 nolu genelgede branş sayısı 17 dir. Bu genelgenin bir an önce değiştirilmesi gereklidir.

Not: Çocuklarımızı müsabaka heyecanından mağdur etmemek için illerde ve okullarda müsabakalar düzenleyerek çocuklarımızın heyecanlarının giderilmesi için elinizden geleni yapacağımızı bildiririz.

İnternet üzerinden seslerinin duyulmasını isteyen beden eğitimi öğretmenleri bu sorunların bir an önce düzeltilmesi gerektiğini sosyal medya üzerinden vurguladılar.

Bizlerde bedenegitimi.gen.tr olarak bu kararı sonuna kadar destekliyoruz. Amacımız Beden Eğitimi ve Spora gereken önemin verilmesidir. Şu unutulmamalıdır ki; "Diğer dersler eğitime-öğretime hazırlarken, beden eğitimi dersi hayata hazırlar".

İşte sosyal medyadaki sesleri:

https://twitter.com/bedenegitimi

https://www.facebook.com/bedenegitimi.gen.tr

https://www.facebook.com/groups/bedenegitimi/

https://www.facebook.com/groups/bedenegitimiogretmeni/

https://www.facebook.com/groups/bedenegitimiogretmenleri/

https://www.facebook.com/groups/239788286122784/

https://www.facebook.com/groups/120659401698/

http://www.bedenegitimi.gen.tr/Beden-Egitimi/Beden-egitimi-ogretmenleri-isyanda-16840.htm