Yeni Ortaöğretim Modeli'nde liselerde toplam ders sayılarının yanı sıra, zorunlu olan ortak ders sayıları da azaldı. 2020 yılından itibaren kademeli olarak uygulanmaya başlanacak sistemde, Beden Eğitimi ve Spor, Görsel Sanatlar, Müzik, Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü ortak dersler arasından çıktı.

Beden Eğitimi Öğretmenleri Tepkili

beden eğitimi öğretmenleri Liselerde Yeni Ortaöğretim Modeli'nin açıklanmasının ardından beden eğitimi dersinin seçmeli olmasına sosyal medya hesaplarından tepki gösterdiler. Sosyal medyada tepkilerini dile getiren beden eğitimi öğretmenleri: "Bizler dersimizin artmasını beklerken açıklanan modelle şoke olduk. Sayın Bakanımızın sporla ilgili sözleri hala aklımızda. Ama açıklanan model maalesefki Sayın Bakanımızın söylemlerine zıt olmuş. Dersimizin seçmeli olmasını asla kabul etmiyoruz." paylaşımlarında dile getirdiler. 

Liselerde beden eğitimi ders bitmiştir. 

Okullarda zaten spora karşı bir örn yargının olduğu hepimiz bilmekteyiz. Açıklanan bu modelle okullar artık sınava yönelik dersleri seçecektir. Zaten seçmeli derslerde öğrencileri seçtikleri derslerden daha çok okul yönetiminin seçtiği dersler seçiliyor. Bu yüzden beden eğitimi dersi artık liselerde bitmiştir. 

BESYAD Başkanı Kerem BALYEMEZ'den tepki

Beden Eğitimi Spor ve Yaşam Derneği Başkanı, Spor ve Yaşam Dergisi, sitemiz Genel Yayın Yönetmeni Kerem BALYEMEZ "Dün açıklanan Yeni eğitim modeli ile birlikte beden eğitimi ve spor dersinin seçmeli olması spor adına alınan talihsiz bir karar olarak görüyoruz. Sayın Bakanımız Ziya Selçuk'un spora bakış açısını biliyoruz. Bakanımızın açıklamalarıyla birlikte beden eğitimi dersinin artacağını düşünürken maalesefki beden eğitimi dersi seçmeli olmuştur. Beden eğitimi dersi olmayan okul düşünülemez. Umarız alınan bu talihsiz karardan biran evvel dönülür. 

İlk Tepki Kerem BALYEMEZ'den twitter tepkisi