MEB in alan değişikliği ile sınıf öğretmenlerinin yan alan olarak beden eğitimi öğretmenliğine geçmesine izin verilmesi beden eğitimi öğretmenlerinin tepkisine yol açtı.

Beden Eğitimi Öğretmenleri Tepkili

Beden eğitimi öğretmenlerinin sınıf öğretmenlerinin alan değişikliği olarak beden eğitimi dersine geçmesine tepkili. Beden eğitimi öğretmenleri alanı özel yetenek olan bir branşa geçmenin bu kadar kolay olamayacağını ve kendilerinin özel yetenek sınavına girerek öğretmen olduklarını belirterek tepkilerini sosyal medyada duyurmaya başladı.

Olimpiyatlarda başarısızlığımızın sebeplerinden biri olarak sayıldı!

En büyük sorunlarından biri olduğunu belirten beden eğitimi öğretmenleri "Beden eğitimi dersine beden eğitimi öğretmeninin girmemesi çok büyük bir yanlış. Olimpiyatlardan sonra tüm spor adamları tarafından olimpiyatlarda aldığımız başarısızlıklarının en büyük nedenleri arasında "beden eğitimi derslerine beden eğitimi öğretmenlerinin girmemesi" gösterilmiştir.  İşte o haber:

http://www.bedenegitimi.gen.tr/Ozel-Haber/6188-Olimpiyatlardaki-basarisizligin-sebebi.html

BESYO Mezunlarıda Tepkili   

Alanımızda bir çok açığın olduğunu belirten BESYO mezunları da duruma tepki gösterdi. MEB in beden eğitimi açığını kapatmak için çok farklı bir yola başvurması BESYO mezunlarının tepkisine neden oldu. Beden eğitimi dersine yan alan olarak geçmek isteyen sınıf öğretmenlerinin ülke sporunu baltayalacağını vurguladılar.

MEB, bu alan değişikliği ile ülke sporuna en büyük zararı vermiş olacaktır. Beden eğitimi ve spor alanında zaten sıkıntılı günler yaşanırken bu alan değişikliği çok düşündürücüdür. Bu alan değişiklikleri devam ederse ülke sporunu zor günler beklemektedir. Umarız ki, bu uygulanmadan vazgeçilir ve beden eğitimi dersi uzmanlarına bırakılır.

Özel Haber
www.bedenegitimi.gen.tr