Türkiye Kano Federasyonu faaliyet programında yer alan Kano Akarsu Slalom Temel Eğitim kampı 2 Temmuz 2017 tarihinde Tunceli’de başladı. 17 Temmuz’a kadar sürecek olan Temel eğitim kampına Erzincan, Elazığ ve Tunceli İllerinden sporcular katılıyor.


Türkiye Kano Federasyonu’nun büyük önem verdiği kampta Emre Ertek, Pınar Demirci, Dilara Dede, Yasin Özkan ve Ahmet Avcı yönetiminde başlayan kampa toplam 26 Sporcu katıldı.


Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı, göreve geldikten sonra önemli projeleri hayata geçirmek için yoğun bir çaba içerine girdiklerini belirterek, “Akarsu branşında faaliyet alanlarını genişletmek ve yeni sporcular kazandırmak amacıyla bu tür eğitim kamplarına önem veriyoruz. Özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgesinde yapılan eğitim faaliyetleri geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz için çok önem arz etmektedir. Gençlik ve spor Bakanlığımız Tunceli’ye spor altyapısı ve tesislerle ilgili her türlü desteği veriyor bizlerde Tunceli’nin harika bir doğaya ve büyük bir potansiyele sahip olduğunu düşünerek ilk Temel Eğitim kampını Tunceli’den başlattık” diye konuştu.


Tunceli İl Temsilcisi ve Munzur Adrenalin Doğa Sporları Kulübü Başkanı Nazım Arslan ise yaptığı açıklamada "Bu tur faaliyetlerin yapılması ilimiz açısından oldukça önemli. Munzur çayında yetişecek nice şampiyonların bu gün temeli atılmakta. Ayrıca bu temel eğitim kampının ilimizde yapılmasını uygun gören başta Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı’ya ve Yönetimine, Tunceli Valiliğine, Tunceli Belediyesi Başkanlığına, Tunceli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ve Özellikle Tunceli Vali Yardımcımız ve Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Hasan Çiçek’e Kano sporuna yaptıkları değerli katkılardan dolayı teşekkür ederim"dedi.